Spotify Family

Spotify får «bannefilter»

Snart kan du luke ut musikk med stygg språkbruk, men oppdateringen kan komme med en bismak.

SPOTIFY FAMILY: Spotify introduserer to nyheter for familiabonnenter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SPOTIFY FAMILY: Spotify introduserer to nyheter for familiabonnenter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst planlegger Spotify å introdusere flere nyheter til familieabonnementet, som blant annet innebærer å gi foreldre mer kontroll over hva barna lytter til. Som et ledd i dette vil foreldre kunne aktivere et filter for «eksplisitt innhold» – altså musikk med stygg språkbruk – og dermed forhindre at barna hører på musikk som blir kategorisert som det.

Det er forelderen som opprettet famileabonnementet, som får mulighet til å aktivere filteret, og funksjonen er passordbeskyttet slik at ikke hvem som helst i husholdningen kan endre på det.

I en pressemelding skriver Spotify at dette er en funksjon som lenge har vært etterspurt av brukerne.

«Familiemiks»

Familieabonnentene vil i løpet av høsten også få en ny spilleliste, kalt «Family Mix». Dette er en personlig tilpasset liste basert på hva hele familien lytter til og som Spotify tror familien vil like.

Family Mix er en kommende spilleliste for Spotify Family-abonnenter. Foto: Spotify
Family Mix er en kommende spilleliste for Spotify Family-abonnenter. Foto: Spotify Vis mer

«Family Mix blir oppdatert jevnlig og du kan kontrollere hvem som er i hver økt for å optimalisere musikkdelingen med familien din», skriver Spotify.

Noe som betyr noe sånt som at du kan kaste ut familiemedlemmet som deler litt i overkant av mye musikken som kanskje ikke er for alle.

I tillegg blir Spotify oppdatert med en ny «Family Hub», som mer eller mindre er en sentral der du kan legge til og fjerne familiemedlemmer, oppdatere hjemmeadressen og foreldrekontrollen.

Disse nyhetene blir først tilgjengelig for Spotify-brukere i Irland, men planen er å gjøre dem tilgjengelig for alle i løpet av høsten.

Kan bli dyrere

Oppdateringen kan også komme med en prisøkning i bagasjen. Før helgen skrev Bloomberg at Spotify vil teste høyere abonnementspriser i Skandinavia. Ifølge personer nettstedet har vært i kontakt med, vurderer Spotify å øke prisen på et familieabonnement med 13 prosent.

I dag er prisen 169 kroner i måneden, med en økning på 13 prosent vil prisen ligge på rundt 190 kroner i måneden.

Spotify Family

  • Koster 169 kroner i måneden.
  • Seks personer kan dele ett abonnement.
  • Samtlige personer må bo på samme adresse.

Familieabonnementene til Spotify har økt de seneste årene, noe som har ført til at omsetning per bruker har falt fra 7 euro i 2015 til 4 euro i 2018, viser tall fra Spotify, og er trolig en av årsakene til at strømmetjenesten, ifølge rapportene, vurderer å øke månedsprisen.

Spotify har ikke ønsket å kommentere saken overfor Bloomberg.

Tidligere i år startet for øvrig Spotify testingen av et abonnement for to personer, kalt Spotify Duo, men det er så langt ikke tilgjengelig i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer