Spotify car thing

Spotify lanserer egen bil-dings

Lar deg enkelt betjene spillelistene dine uten å bruke mobilen.

CAR THING: Spotify har lansert sitt første fysiske produkt - en dings du kan montere i bilen for å betjene Spotify-biblioteket ditt. Foto: Spotify
CAR THING: Spotify har lansert sitt første fysiske produkt - en dings du kan montere i bilen for å betjene Spotify-biblioteket ditt. Foto: Spotify Vis mer
Publisert

Mange liker å spille av egen musikk i bilen snarere enn å høre på radio, og skal man unngå å fikle med mobilen, som jo nå straffes hardere enn noen gang, er man enten nødt til å sette på musikken før man kjører av gårde eller ha en mer moderne bil som har Apple Carplay eller Android Auto.

Det er det langt fra alle som har - nå har Spotify lansert sitt første fysiske produkt, som de har kalt noe så enkelt som Car thing.

Car thing kan betjenes på flere måter. Knappene på toppen fungerer som snarveier til spillelister eller podkaster, hjulet kan brukes for å bla i innholdet og skjermen er også berøringsfølsom. Foto: Spotify
Car thing kan betjenes på flere måter. Knappene på toppen fungerer som snarveier til spillelister eller podkaster, hjulet kan brukes for å bla i innholdet og skjermen er også berøringsfølsom. Foto: Spotify Vis mer

Fastmontert betjening

Car Thing er rett og slett en liten skjerm du kan montere i bilen, med et hjul og noen knapper som lar deg betjene Spotify-biblioteket ditt uten å fikle med mobilen. Og – den kan også styres med stemmen.

Spotify gjør et enkelt poeng av at den kan brukes i din bil dersom du kan spille musikk fra mobilen i bilen din. Du kan koble den til bilstereoen enten med Bluetooth eller AUX-kabel, og den henter strøm fra 12V-uttaket i bilen eller via en USB-port.

Med i pakka får man festeanordninger for montering i CD-spillersprekken, i en ventilasjonsgrill eller bare rett på en overflate i bilen. For å få tilgang til mobilnettet pares den med telefonen din via Bluetooth.

Slik ser Car Thing ut når du betjener den. Foto: Spotify
Slik ser Car Thing ut når du betjener den. Foto: Spotify Vis mer

Vri, trykk, bruk stemmen

Car Thing kan betjenes på flere måter. Du kan bruke hjulet for å bla mellom låter og spillelister, og på toppen av enheten finner du fire snarveiknapper som tar deg rett til en spilleliste, podkast eller hva du har definert på forhånd.

På toppen finner du også en knapp for å dempe lyden (mute), og det finnes også en tilbakeknapp under hjulet til navigeringen. Og skjermen er også berøringsfølsom.

Skal du ha fullt fokus på veien, er det imidlertid stemmestyringen som er smartest å bruke. Her kan du be Car Thing om ei spilleliste, om en musikksjanger, om relaterte artister til den du hører på og så videre. Kommandoer starter man med «Hey, Spotify».

Deles ut gratis i USA

Car Thing er foreløpig bare sluppet i USA, der enkelte premium-brukere får tilbud om å få den gratis, med betaling kun for portoen. For ordens skyld krever Car Thing at brukeren har en premium-konto, altså der man betaler for Spotify.

Selskapet ser imidlertid for seg en pris på 80 dollar når den lanseres, som skulle betyr rundt 850 kroner om vi legger til norsk moms (amerikanske priser oppgis alltid uten).

Hvorvidt den også vil dukke opp her til lands, vites ikke ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer