Spotify på vei til iPhone

Betyr det at den svenske streaming-tjenesten endelig kan tenke på å tjene penger?

SYMBIOSE: Det har lenge vært populært å snakke om "synergieffekter" i næringslivet. Når Apple og Spotify nå, på en måte, holder hverandre i hendene kan vi virkelig snakke om synergier.
SYMBIOSE: Det har lenge vært populært å snakke om "synergieffekter" i næringslivet. Når Apple og Spotify nå, på en måte, holder hverandre i hendene kan vi virkelig snakke om synergier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den veldig populære, men foreløpig veldig lite innbringende musikktjenesten Spotify er endelig klar for iPhone.

Etter mye og og men, og etter masse rykter fram og tilbake om at Apple kom og ikke kom til å legge ut applikasjonen i programvarebutikken for iPhone, App Store, er det nå altså offisielt at du vil kunne streame musikk fra Spotify-serverne rett til mobilen.

- Godt samarbeid

- Vi er ikke overrasket, men vi er veldig begeistret. Vi har hatt en god dialog med Apple fra første dag, fortalte Spotify-gründer Daniel Ek til BBC News i går kveld.

Selve programmet som installeres på iPhone vil være gratis, men kan kun brukes av personer som abonnerer på Spotifys såkalte "Premium"-tilbud til 99 kroner i måneden.

Nylig ble det kjent at bare 0.7 prosent av alle Spotify-brukere betaler for tjenesten gjennom Premium-tjenesten, og Spotify er avhengig av å få flere til å betale for å kunne gi annet enn symbolske summer tilbake til artistene og plateselskapene som lisensierer ut musikken.

Oppgraderinger på vei

Det var knyttet stor usikkerhet til om Apple ville tillate Spotify-applikasjonen til iPhone, ettersom den, i det minste på det europeiske markedet (Spotify er foreløpig ikke tilgjengelig i USA), regnes for å være en trussel mot Apples iTunes-musikkbutikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.