Spotify vs Wimp

Vi har testet musikkbuffetene på mobil. Hvilken av dem er best?

DUELL: Spotify og Wimp slåss om musikkbudsjettet ditt. Vi har testet dem begge.
DUELL: Spotify og Wimp slåss om musikkbudsjettet ditt. Vi har testet dem begge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er over middels interessert i musikk, kan du neppe ha unngått å få med deg Spotify og Wimp - to musikktjenester som denne høsten vil slåss om norske musikkinteresserte.

Tjenestene er basert på en buffet-modell, der du kan betale en fast pris pr måned for å høre akkurat så mye du vil. Inntektene fordeles så til artistene basert på lyttefrekvens.

Spotify har i tillegg en gratisversjon som er reklamefinansiert, men for å bruke mobilversjonen er du nødt til å betale for et såkalt premium-abonnement. Wimp er foreløpig ikke offentlig lansert og er fortsatt i betafasen, men forventes å lansere i løpet av høsten, og da kun som betalingstjeneste; i hvert fall i følge tilbakemeldingene vi fikk da vi intervjuet Aspiro, selvskapet som utvikler Wimp, tidligere i år.

Merk at det også betyr at Wimp-programvaren vi tester i denne artikkelen foreløpig er i en lukket beta og vil avvike fra det ferdige produktet når Wimp lanseres for fullt.

Både Spotify og Wimp er såkalte streamingtjenester. Det betyr at du kun kan høre sangene over nettet og ikke lagre filene slik at du kan flytte dem slik du vil. Dog benytter begge løsningene seg av mellomlagring (caching), slik at du ved gjentatte lyttinger ikke trenger å laste hele sangen på nytt. Spotify har i tillegg en offline-funksjon som laster ned hele sangen, og som du derfor kan bruke på flyet eller andre steder der du ikke kan laste ned data. Vi har fått bekreftet fra Aspiro at kodingen av offline-modus starter neste uke, og ved lansering vil dette være på plass også på Wimp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer