Cloak – VPN når det trengs

Starter VPN når du er koblet til usikret nett

Kjekt når du er på café, på toget eller lignende.

SIKRER NETTET: Er du koblet på et usikret nett, sørger Cloak automatisk for å kryptere forbindelsen. Foto: Pål Joakim Pollen
SIKRER NETTET: Er du koblet på et usikret nett, sørger Cloak automatisk for å kryptere forbindelsen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et godt råd når det gjelder datasikkerhet er aldri å koble seg til ukrypterte nett. Da kan trafikken mellom din enhet og tilgangspunktet snappes opp av andre, og du er derfor svært sårbar mot inntrengere.

Men ofte er det kun ukrypterte nett som er tilgjengelig der du er. Sitter du på en café i utlandet, på toget eller på en flyplass, er det ofte slik at nettet du kan koble deg på er ukryptert; altså at du ikke trenger noen passord for å koble deg på.

Bruk VPN!

I slike situasjoner anbefaler vi at du alltid bruker en VPN-tjeneste (Virtual Private Network).

Kobler du deg til med VPN, vil det nemlig lages en kryptert «tunnel» mellom deg og VPN-serveren, slik at andre koblet til samme nettverk ikke kan snappe opp trafikken.

Dermed kan du ferdes langt sikrere på nett enn du ville ha gjort uten å bruke VPN-tjenesten.

En annen effekt er at du vil få samme IP-adresse som VPN-serveren, så ofte brukes VPN for å simulere at du befinner deg i et annet land; for eksempel for å få et annet Netflix-innhold enn det som er tilgjengelig i Norge, eller for å aktivere Googles fantastiske ansiktsgjenkjenning.

Kobler deg til automatisk

Cloak er en app både for iPhone, Android og Mac som fungerer veldig smart. Den ligger bare i bakgrunnen og følger med på hvilke nettverk du er koblet til, og så snart du kobler deg til et ukjent nettverk, åpner appen en VPN-oppkobling for å sikre deg.

SIKRET: Her har vi koblet oss til et nytt nettverk, og da åpner Cloak en VPN-forbindelse. På bildet til høyre ser du en nøkkel i statusfeltet som angir at vi er koblet via VPN. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
SIKRET: Her har vi koblet oss til et nytt nettverk, og da åpner Cloak en VPN-forbindelse. På bildet til høyre ser du en nøkkel i statusfeltet som angir at vi er koblet via VPN. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Om det er et nettverk du stoler på, kan du oppheve VPN-oppkoblingen. Det vil appen huske, slik at den da ikke aktiverer VPN neste gang du kobler deg på samme nettverk.

Via innstillingene kan du dessuten velge en VPN-server om du har et spesifikt land-ønske, samt velge hvorvidt du vil bruke Cloaks VPN når du er koblet til mobilnettet.

14 dager gratis

Vil du prøve Cloak, kan du bruke tjenesten gratis i 14 dager før du eventuelt må betale for deg, og du trenger ikke å legge inn noen kortdetaljer for å prøve.

Et månedsabonnement koster 10 dollar (cirka 85 kroner med dagens kurs), men det er også mulig å tegne abonnement for en uke ($4) eller et år ($100).

Du kan for øvrig bruke flere enheter tilknyttet samme konto, og Cloak har ingen begrensning på hvor mye data du kan bruke via VPN-tjenesten med disse abonnementene. Klarer du deg med 5 GB i måneden, finnes det riktignok en mini-plan som koster tre dollar i måneden (cirka 25 kroner).

Lenker:
Offisiell nettside (inkl nedlasting av Mac-versjon)
Cloak for Android (Play butikk, gratis)
Cloak for iOS (App store, gratis)

LES OGSÅ:
Opera har fått innebygd VPN
Her ser vi NRK nett-TV i utlandet

Annonse: Finn VPN her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer