OnePlus 9 Pro - sniktitt:

Steike, for en ladefart!

Og prisen er på den riktige siden av 10.000 kroner.

ONEPLUS 9 OG 9 PRO: OnePlus lanserer to nye toppmodeller, og denne gangen har selskapet startet et kamerasamarbeid med svenske Hasselblad. Foto: Pål Joakim Pollen
ONEPLUS 9 OG 9 PRO: OnePlus lanserer to nye toppmodeller, og denne gangen har selskapet startet et kamerasamarbeid med svenske Hasselblad. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I dag lanserer OnePlus sine to nye toppmodeller: OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro. Tradisjon tro har selskapet avslørt litt og litt frem til lanseringen, inkludert bilder av produktene, samarbeidet med Hasselblad og så videre.

Vi mottok telefonene til test i forrige uke, men trenger et par dager ekstra på å ferdigstille testen. I mens kan vi jo se på hva OnePlus har lansert denne gangen.

IKKE TVILLINGER: Rundt 2.000 kroner skiller de to OnePlus 9-modellene, der Pro-utgaven blant annet har et ekstra kamera på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen
IKKE TVILLINGER: Rundt 2.000 kroner skiller de to OnePlus 9-modellene, der Pro-utgaven blant annet har et ekstra kamera på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ekstremt rask lading

Det er mye å fryde seg over hva gjelder spesifikasjonene på OnePlus 9 Pro. En av dem er den svært hurtige ladingen. Med i esken får du en 65 watts lader merket Warp Charge 65T.

Som på OnePlus 8T er batteriet todelt her, der OnePlus skal ha klart å redusere den interne motstanden og dermed varmeutviklingen, slik at man klarer å holde ladetrykket lenger.

Resultatet er at telefonen klarer øvelsen 1-100 prosent på svært raske 29 minutter om du lader med kabel.

KRAFTIG: Med 10 V og 6,5 A (=65 W) leverer OnePlus en av de kraftigste mobilladerne på markedet. Og – den følger med i esken. Foto: Pål Joakim Pollen
KRAFTIG: Med 10 V og 6,5 A (=65 W) leverer OnePlus en av de kraftigste mobilladerne på markedet. Og – den følger med i esken. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det går også unna om du lader trådløst, i hvert fall på Pro-modellen, som da lader med 50 watts ladeeffekt. Der bruker OnePlus 9 Pro 43 minutter på samme fullading. Den trådløse 50 wattsladeren vil koste 749 kroner kjøpt løst.

OnePlus 9 (altså ikke Pro-modellen) støtter «bare» 15 watt når den lades trådløst.

Kapasiteten på batteriene er for øvrig 4500 mAh på begge modeller, og den medfølgende laderen kan levere 45 watt via USB Power delivery til andre enheter også, som bærbare PC-er og lignende.

120 Hz skjerm

Begge modeller har Oled-skjermer med maksimal lysstyrke på henholdsvis 1300 og 1100 nits, begge med 120 Hz bildefrekvens. Pro-modellen bruker såkalt LTPO-teknikk for å kunne justere bildefrekvensen - faktisk helt ned til 1 Hz dersom man for eksempel ser på bilder eller har på alltid på-skjermen. Dette er da først og fremst med tanke på strømsparing.

FLOTT SKJERM: OnePlus 9 Pro-skjermen kan skilte med inntil 1300 nits lysstyrke, og den er HDR10+-kompatibel. Foto: Pål Joakim Pollen
FLOTT SKJERM: OnePlus 9 Pro-skjermen kan skilte med inntil 1300 nits lysstyrke, og den er HDR10+-kompatibel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

For den som spiller mer enn Candy crush og er avhengig av de små millisekundene, har Pro-modellen også noe OnePlus har kalt «hyper touch», der synkroniseringshastigheten mellom prosessoren og skjermen er på 360 Hz. Der kan de fleste andre toppmodeller skilte med enten 120 eller 240 Hz.

Ellers står skjermene til toppkarakter hos skjermtesterne hos Displaymate, med støtte for HDR10+, 10-bits fargedybde og så videre.

Skjermstørrelsene er på henholdsvis 6,78 og 6,55 tommer. Og mens OnePlus 9 har helt flat skjerm, kurver den bittelitt over kantene på 9 Pro.

KURVET OG FLAT: Mens OnePlus 9 Pro har en lett kurvet skjerm på sidene, er den flat på OnePlus 9. Foto: Pål Joakim Pollen
KURVET OG FLAT: Mens OnePlus 9 Pro har en lett kurvet skjerm på sidene, er den flat på OnePlus 9. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Hasselblad-samarbeid

OnePlus har inngått et samarbeid med svenske Hasselblad på kamerafronten, et selskap som er kjent for sine mellomformatskameraer med prislapper på linje med en grei bruktbil.

I første omgang har Hasselblad stått for fargekaliberingen av kameraene, der selskapene har gått igjennom hundrevis av ulike scener for å gjøre fargegjengivelsen best mulig, noe de langt på vei ser ut til å ha lykkes med.

Under er et eksempelbilde tatt med 9 Pro-modellen:

Steike, for en ladefart!

Entusiaster vil også glede seg over at man i pro-modus kan knipse bilder i 12-bits RAW - altså 64 ganger så mange farger som det som er vanlig på de fleste telefoner (10-bit).

Kameraoppsettet er noe ulikt på de to telefonene. Felles for dem er ultravidvinkelobjektivet, med 50 megapiksler oppløsning på en bildebrikke på 1/1,56" og blenderåpning på f/2,2. Her bruker OnePlus en såkalt friformslinse for å korrigere lyset, som igjen resulterer i meget lav fortegning.

Hovedkameraet er noe ulikt. På 9 Pro har OnePlus puttet inn en spesialdesignet IMX789-sensor fra Sony på 48 megapiksler, hvis størrelse er 1/1,4", og med blenderåpning på f/1,9. Ikke-pro-modellen har en IMX689-sensor som er bittelitt mindre (1/1,43"), men også den med oppløsning på 48 megapiksler.

Det tredje kameraet er et sort/hvitt-kamera og er også felles på begge modeller. Dette fungerer sammen med hovedkameraet når du tar sort/hvitt-bilder.

ETT EKSTRA: OnePlus 9 Pro (til venstre) har et 3,3x zoomobjektiv som du ikke finner på den vanlige utgaven. Foto: Pål Joakim Pollen
ETT EKSTRA: OnePlus 9 Pro (til venstre) har et 3,3x zoomobjektiv som du ikke finner på den vanlige utgaven. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det fjerde kameraet er det kun pro-modellen som har: Et teleobjektiv med 3,3x optisk zoom (~77 mm), 8 Mp oppløsning og blender på f/2,4. Objektivet er optisk stabilisert.

På videofronten kan Pro-modellen skilte med 120 bilder per sekund når du filmer med 4K-oppløsning.

Qualcomms toppmodell

Begge telefonene har Snapdragon 888-prosessor, den gjeveste fra Qualcomm for tiden, og byr både på 5G og WiFi 6.

Pro-modellen er også IP68-sertifisert, som på linje med de fleste andre toppmodeller betyr at den tåler en god regnskur eller et uhell med vann. Ellers snakker vi UFS 3.1-lagring og LPDDR5-minne – her har ikke OnePlus spart på noe.

Som på de aller fleste OnePlus-modeller har også disse to den fysiske skyvebryteren som enkelt lar deg bytte mellom stille, vibrering og lyd.

BRYTER: OnePlus er den eneste av Android-produsentene som har «lånt» Apples idé om en fysisk bryter som lar deg slå av og på lyd og vibrering, men OnePlus tar den bokstavelig talt et hakk ekstra med tre innstillinger i stedet for to. Foto: Pål Joakim Pollen
BRYTER: OnePlus er den eneste av Android-produsentene som har «lånt» Apples idé om en fysisk bryter som lar deg slå av og på lyd og vibrering, men OnePlus tar den bokstavelig talt et hakk ekstra med tre innstillinger i stedet for to. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Farger og priser

Begge telefoner kommer i tre ulike fargevarianter.

OnePlus 9 Pro får du i fargene Morning Mist, Pine Green og Stellar Black, mens ikke-pro-modellen kommer i Winter Mist, Arctic Sky og Astral Black. Da vi fikk en gjennomgang med OnePlus for et par uker siden, likte vi Pine Green-fargen på 9 Pro veldig godt, som også har en matt overflate. Våre to testmodeller er i de to Mist-fargevariantene og må sies å være fingeravtrykksmagneter av rang.

Så til prisene:

OnePlus 9 Pro (8 GB/128 GB): 9890,-
OnePlus 9 Pro (12 GB/256 GB): 10890,-

OnePlus 9 (8 GB/128 GB): 7890,-
OnePlus 9 (12 GB/256 GB): 8890,-

Forhåndssalget for begge telefonene starter i dag. 9 Pro kommer på markedet allerede 31. mars, mens du må vente til 26. april for OnePlus 9.

Ny smartklokke: OnePlus Watch

To nye telefoner var ikke alt OnePlus hadde å by på i denne runden – de viste også frem smartklokka OnePlus Watch. Denne kommer foreløpig kun i én størrelse (46 mm).

OnePlus Watch kommer i slutten av april. Foto: OnePlus
OnePlus Watch kommer i slutten av april. Foto: OnePlus Vis mer

Klokka har et egenutviklet operativsystem og kan typisk brukes for å se varsler fra klokka, logge treningsøkter, styre musikkavspilling og den slags. Den skal by på et par ukers batteritid, og etter bare 20 minutter i laderen skal du ha nok strøm til en ukes normal bruk.

OnePlus Watch har innebygd pulsmåler og GPS og er vanntett slik at den kan svømmes med. Over 110 treningsprogrammer er innebygd, og klokka oppdager automatisk om du løper.

En egen limited edition-utgave av klokka kommer med safirglass og kobolt-legering på reima.

Prisen for OnePlus Watch lander på 1690 kroner, men nøyaktig lanseringsdato i Norge er ikke satt ennå.

Som nevnt trenger vi noen dager ekstra på testen av OnePlus 9 Pro, og også smartklokka er snart på vei inn til test.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer