Stikker kjepper i hjulene for Huawei

USA utvider forbudet.

DEN SISTE?: Huawei P40 Pro ble lansert uten Googles tjenester om bord. Et utvidet amerikansk forbud gir nå Huawei en alvorlig hodepine med tanke på å skaffe nye topp-prosessorer. Foto: Pål Joakim Pollen
DEN SISTE?: Huawei P40 Pro ble lansert uten Googles tjenester om bord. Et utvidet amerikansk forbud gir nå Huawei en alvorlig hodepine med tanke på å skaffe nye topp-prosessorer. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden måpte for nøyaktig ett år siden, da Google nærmest over natten fratok Huawei Android-lisensen etter pålegg fra amerikanske myndigheter.

Det som et resultat av at USA hadde plassert Huawei på entitetslisten – en liste over personer, selskaper, organisasjoner og lignende som myndighetene på grunn av sikkerhetesbekymringer ønsker å ha ekstra kontroll på. Amerikanske selskaper har i utgangspunktet ikke lov å drive forretninger med dem som står på entitetslisten, med mindre de får innvilget en søknad om det.

Microsoft har fått innvilget en slik søknad, og derfor finner du nye Huawei-PC-er med Windows som operativsystem, men det er ikke tilfellet for Google. Telefonene Mate 30 Pro fra i høst og årets nye P40 Pro kommer helt uten Google ombord.

De fleste tviler dog på at dette grepet dreier seg om nasjonens sikkerhet, men at det snarere er et pressmiddel i den stadig pågående handelskrigen mellom USA og Kina.

Og nå har USA strammet grepet ytterligere.

Sperrer også utenlandske selskaper

Fredag publiserte det amerikanske handelsdepartementet et utvidet forbud, som også hindrer enkelte utenlandske selskaper å handle med Huawei, dersom de i utgangspunktet benytter seg av teknologi og programvare med opphav fra USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.