Still lydnivået med Slider widget

Kjekk Android-widget lar deg styre lydnivåer separat.

Med Slider widget kan du justere de ulike Android-volumene direkte fra hjemmeskjermen.
Med Slider widget kan du justere de ulike Android-volumene direkte fra hjemmeskjermen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert vært der. Satt i hodetelefoner for å høre musikk, hvorpå lyden står på fullt, eller gått glipp av samtaler fordi ringevolumet stod på minimum der du spaserte rundt på kjøpesenteret.

Selv om alle telefoner har volumbrytere, er Android (og andre plattformer) laget slik at volumbryterne er "kontekstsensitive". Hører du på musikk styrer du musikkvolumet, snakker du i telefonen justerer du samtalevolumet og står du på hjemmeskjermen stiller du volumet på ringetonen.

Dagens kjekke gratisapp er Slider widget, som lar deg styre disse volumene uavhengige av hverandre direkte fra hjemmeskjermen. Widgeten er gratis å laste ned fra Google Play og kan oppta 1-4 ikonplasser i bredden og én i høyden.

Les også: 11 anbefalte Android-widgets

Du kan velge hvilke volumer du vil styre, endre rekkefølge og utseende på widgeten.
Du kan velge hvilke volumer du vil styre, endre rekkefølge og utseende på widgeten. Vis mer


7 ulike brytere

Følgende nivåer kan styres via Slider widget:

  • Systemvolumet
  • Ringevolum (inkl vibrering og helt stille)
  • Samtalevolum
  • Varselvolum
  • Alarmvolum
  • Musikkvolum
  • Lysstyrke på skjermen
Du kan imidlertid bare vise seks av dem i 4x1-utgaven av widgeten, og du bestemmer rekkefølgen selv. Utseendet kan tilpasses ved å velge ulike farger på volumindikatoren (også én pr ikon om du vil), i tillegg til at bakgrunnen kan gjøres gjennomsiktig.

Når du så trykker på et ikon, spretter det opp en skyvebryter som kan dras i for å justere nivået – eller bruke volumbryteren om du foretrekker det. En eksperimentell funksjon er også at du kan dobbelttrykke på et ikon for å bytte mellom f.eks. vibrering og full ringelyd.

Les også:
Appen som slår på ringelyden igjen
Demper lyden når du setter i hodetelefoner

Med andre ord - en kjekk liten widget for å ha oversikten over og lett kunne stille ulike volumnivåer i operativsystemet.

Slider widget (Android Market, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer