Bose QuietComfort 45

– Stillhet i verdensklasse

Bose har lansert en ny modell i den svært populære QuietComfort-serien.

NY MODELL: QuietComfort-serien var ikke død - nå har Bose sluppet en ny modell, fem år etter den forrige. Foto. Bose
NY MODELL: QuietComfort-serien var ikke død - nå har Bose sluppet en ny modell, fem år etter den forrige. Foto. Bose Vis mer
Publisert

Bose er en produsent som gjennom en årrekke praktisk talt har vært synonym med støydempende hodetelefoner.

I lang tid var selskapet nærmest enerådende på hodetelefoner med støydemping, der teknikken de brukte var milevis foran de andre. Det har jevnet seg ut de senere årene, der blant annet Sony og Apple nå også leverer varene så til de grader, og Bose har fått tøff konkurranse.

Etter å ha sluppet QuietComfort 35 for fem år siden, ble QuietComfort-navnet skrotet, da Bose kom med Noise cancelling headphones 700 i 2019.

Men om du, som oss, trodde at QuietComfort-serien dermed var lagt død, må du tro om igjen. Nå har selskapet nemlig annonsert en ny QuietComfort-modell: QC45.

NY KNAPP: Knappen på venstre øreklokke bytter mellom støydemping og det stikk motsatte - at lyden utenfra forsterkes inn i øret ditt slik du hører like godt som om du ikke har på hodetelefoner. Foto: Bose
NY KNAPP: Knappen på venstre øreklokke bytter mellom støydemping og det stikk motsatte - at lyden utenfra forsterkes inn i øret ditt slik du hører like godt som om du ikke har på hodetelefoner. Foto: Bose Vis mer

Hør alt eller ingenting

Nytt denne gangen er, foruten at Bose sannsynligvis har forbedret støydempingen ytterligere - siden de bruker ord som «stillhet i verdensklasse» i markedsføringen - at QC45 også har en «bevissthetsmodus» som slipper inn lyd fra utsiden. Du bytter mellom dem med en knapp på venstre øreklokke.

Dette er faktisk funksjonen vi liker best med Apple Airpods Max, fordi lyden rundt deg kommer så naturlig inn i ørene - nesten som om du ikke hadde på deg hodetelefoner. Ikke at de er alene om en slik funksjon - det er også noe andre tilbyr, men akkurat der synes vi Apple foreløpig byr på den mest troverdige opplevelsen.

Bose QC45 kommer både i gråhvit og sort utførelse. Foto: Bose
Bose QC45 kommer både i gråhvit og sort utførelse. Foto: Bose Vis mer

Dog ser det ikke ut til at du kan regulere graden av hvordan disse to skal virke - på sine nettsider gjør i hvert fall Bose et poeng av at justerbar støydemping er en av tingene som skiller NCH 700 fra QC45. For undertegnedes del må jeg innrømme at det neppe vil være noe savn, siden jeg aldri helt har sett poenget med å dempe litt av støyet rundt meg.

En annen ting som skiller de to er at NCS 700 har justerbar equalizer, slik at du kan tilpasse lydbildet, mens QC45 baserer seg på aktiv equalizer som justerer lydbildet automatisk blant annet basert på volumet du spiller med.

Hvor tunge, sa du?

På nettsidene oppgir Bose at disse hodetelefonene veier 440 gram, som for oss høres veldig mye ut, særlig siden ord som «sjokkerende lette materialer» er å finne på samme side.

Da tror vi mer på de 238 grammene 9to5mac rapporterer om, som også er mer i tråd med hva forgjengeren veide (235 g).

Fremdeles brukes syntetisk skinn på øreputene, og Bose hevder at de skal presse minimalt mot hodet. De kan også brettes sammen når du skal putte dem i det medfølgende etuiet.

Styringen av avspilling gjøres fremdeles med knapper og ikke via strykebevegelser som på NCH 700.

Lover god handsfree

Et annet punkt Bose har forbedret med QC45 er i forbindelse med telefonsamtaler, som etter eget sigende «overgår det konkurrentene kan tilby».

Det gjøres ved hjelp av fire mikrofoner som skal sørge for god samtalekvalitet også i vindfulle og bråkete omgivelser.

Hodetelefonene støtter også multipoint, altså der du kan være koblet til både PC-en og mobiltelefonen samtidig.

Batteritiden er for øvrig på 24 timer, opp fra 20 på NCH 700, men fremdeles bak modeller som Sony WH-1000XM4, som byr på 30 timer. Et kvarter i laderen skal gi deg 2,5 timer med musikk. Ladingen skjer selvsagt via USB-C, og det følger også med en 2,5 mm til 3,5 mm-kabel i pakka, for dem som sverger til kablet lytting.

Bose QC45 lanseres 20. september med en veiledende pris på 3999 kroner her i Norge. To farger er tilgjengelige – gråhvit og sort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer