Facebook Messenger får «streaks»

Stjeler nok en funksjon fra «erkefienden» Snapchat

Facebooks skamløse kopiering av Snapchat fortsetter.

BLIR STADIG MER LIKE: Snapchat og Facebook Messenger får flere og flere av de samme funksjonene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BLIR STADIG MER LIKE: Snapchat og Facebook Messenger får flere og flere av de samme funksjonene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Blant funksjonene Facebook har rappet fra den populære meldingsappen, finner vi både filtere, fotoredigeringsverktøy, meldinger som forsvinner, koder og historier.

Sist ut i rekken er såkalte «streaks».

I Snapchat kjenner vi dem som «snapstreaks». Enkelt forklart er det en funksjon som teller hvor mange dager på rad du har snappet frem og tilbake med en venn.

I Snapchat vises dette som en flamme ved siden av navnet til den du snapper med, sammen med antall dager dere har holdt samtalen gående.

Telleren dukker riktignok ikke opp før dere har snappet hverandre innen 24 timer i over tre dager.

Hekta på streaks

Snapstreaks er spesielt populær blant tenåringer. Mange blir hekta. NRK skrev tidligere i år om norske ungdommer som har opptil 300 snapstreak i Snapchat.

- Det er en av årsakene til hvorfor mange bruker så mye tid på Snapchat, mener Mashable.

NYTT I MESSENGER: Facebook har begynt å teste ut en ny funksjon i Messenger som oppfordrer deg til å ikke slutte å chatte med vennene dine - eller rett og slett å bruke Messenger mer. Foto: Kirsti Østvang
NYTT I MESSENGER: Facebook har begynt å teste ut en ny funksjon i Messenger som oppfordrer deg til å ikke slutte å chatte med vennene dine - eller rett og slett å bruke Messenger mer. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Ikke offisielt lansert

Facebooks streaks-funksjon er enn så lenge kun på teststadiet (og vi venter i spenning på hva det norske navnet blir).

Som vi kan se av bildene, delt av blant annet Case Sandberg på Twitter, fungerer den relativt likt som i Snapchat.

Ved siden av navnet på venner du chatter med dukker det opp en emoji (lynbolt) og en teller som viser hvor mange dager på rad du har chattet med den gjeldende personen.

Når eller om Facebook ruller ut sin funksjon for alle brukerne, er uvisst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer