Facebook

Stor forvandling

Facebook-appen får en stor overhaling.

OPPDATERES: Facebook introduserer Feeds, som gir deg kronologisk oversikt over ting du faktisk ønsker å se. Foto: Facebook
OPPDATERES: Facebook introduserer Feeds, som gir deg kronologisk oversikt over ting du faktisk ønsker å se. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Nyhetsstrømmen din på Facebook består blant annet av innlegg fra personer du følger, grupper og sider, samt annonser, i en algoritmestyrt rekkefølge.

Nå introduserer Facebook en ny visning som ikke bare gir deg innlegg i «riktig» rekkefølge, men du kan også velge hva du vil se.

Slik blir Home og Feeds på Android. Foto: Facebook
Slik blir Home og Feeds på Android. Foto: Facebook Vis mer

Endelig kronologisk rekkefølge

I en pressemelding skriver Facebook at Feeds, som er navnet på den nye fanen, er en ny måte å se de nyeste innleggene fra venner, favoritter, sider og grupper. Faktisk kan du tilpasse en egen favorittliste med venner og sider du ønsker å se innhold fra.

- Vi forstår at du ønsker flere valg når det kommer til å sortere og se alt innholdet ditt. Noen ganger vet du akkurat hva du er på utkikk etter - for eksempel nye innlegg fra grupper - eller du ønsker å utforske ferskt og underholdende innhold, skriver Facebook i pressemeldingen.

Feeds blir altså fanen for innhold du vet du vil se, mens Home, som blir det nye navnet på den tradisjonelle nyhetsstrømmen, er stedet for å utforske nytt innhold på Facebook.

Stor forvandling

Rulles ut i puljer

Home forblir hjemskjermen i Facebook-appen, og det er den som vises først når du åpner appen.

- Det er her du vil utforske innhold basert på anbefalinger i tillegg til å se hva venner og familie gjør. Herfra kan du også opprette Reel, se hva forbindelsene dine deler Feed og i Stories, og bygge samfunnet basert på nye og felles interesser, forklarer det sosiale mediet.

Nyheten blir rullet ut til Facebook-kunder i puljer, og enkelte brukere vil fra og med i dag se en ny Feeds-fane i appen. På iPhone ligger den nederst i appen, mens den på Android ligger øverst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer