Supertank:

Stor nødlader med enorme ladekrefter

Kan lade bærbare PC-er like raskt som i strømkontakten.

KAN LADE PC-ER: Med 100 watt ut fra den ene porten, kan nødladeren SuperTank lade en bærbar PC på full hastighet. Foto: Zendure
KAN LADE PC-ER: Med 100 watt ut fra den ene porten, kan nødladeren SuperTank lade en bærbar PC på full hastighet. Foto: Zendure Vis mer
Publisert

Lite er så kjekt å ha med seg på tur som en nødlader, som kan lade mobilen et par-tre-fire-fem ganger avhengig av hvor stor og tung klump du er villig til å pakke med i sekken.

I sommer testet vi for eksempel en god håndfull nødladere med 20.000 mAh kapasitet, der vinneren kunne lade opp en iPhone 8 åtte ganger fra null til hundre.

I tillegg til målt kapasitet så vi også på hvor raskt det gikk å lade opp andre enheter, som jo også er en viktig egenskap ved en nødlader.

Supertank byr på 100 watt

Men der nødladerne vi testet som regel leverer mellom 5 og 20 watt, er nødladeren SuperTank fra Zendure av et helt annet kaliber. Foruten å ha svært solid kapasitet på 27.000 mAh (100Wh), kan den nemlig levere 100 watt til enheten du lader.

FIRE PORTER: Totalt kan SuperTank levere inntil 138 samtidige watt. Foto: Zendure
FIRE PORTER: Totalt kan SuperTank levere inntil 138 samtidige watt. Foto: Zendure Vis mer

Det betyr med andre ord at den kan brukes for å lade opp en bærbar PC, for eksempel en Macbook Pro, med full hastighet. Dette skjer via USB PD (Power delivery).

SuperTank har fire USB-porter: to tradisjonelle (USB-A) og to USB-C-porter. USB-portene kan levere henholdsvis 100 watt og 60 watt, mens de to øvrige kan levere henholdsvis 15 og 18 watt, som da også vil lade telefoner ganske kjapt.

Belaster du flere porter samtidig, kan SuperTank totalt levere 138 watt maksimalt.

Lades opp på en time

Nødladeren selv har også svært raskt oppladning – 100-watts-porten fungerer nemlig begge veier, som betyr at nødladeren selv kan lades opp på en time.

Den støtter også såkalt «pass through»-lading, slik at den kan kobles mellom stikkontakten og en bærbar PC, der PC-en først lades opp og deretter nødladeren. Da må du riktignok bruke 60 watts-porten ut.

For enheter som vil ha lite ladestrøm, som aktivitetsarmbånd og lignende, har SuperTank også en egen «low power»-modus.

EGEN MODUS: For å lade enheter som krever lite ladestrøm, har SuperTank en egen «low power»-modus. Foto: Zendure
EGEN MODUS: For å lade enheter som krever lite ladestrøm, har SuperTank en egen «low power»-modus. Foto: Zendure Vis mer

Gjenstående kapasitet rapporteres prosentvis i et display på enheten, og nødladeren har ni innebygde sikkerhetsmekanismer .

Folkefinansieres

SuperTank er ikke å få kjøpt ennå, men skaperne har valgt å gå veien om folkefinansieringstjenesten Kickstarter for å finansiere produksjonen. I skrivende stund har de fått inn over 1,6 millioner kroner fra Kickstarter-brukerne i løpet av bare noen få dager – godt over de rundt 250.000 kronene de ba om i utgangspunktet (les mer om folkefinansering lenger ned.

Vil du være med å støtte produksjonen, og da få tilsendt en SuperTank når den er ferdig (estimert levering er i juni), må du ut med minst 89 dollar («early bird»-pris), eller da 765 kroner etter dagens kurs, og i tillegg kommer norsk moms og fortollingsgebyr på toppen, slik at den totale prisen passerer tusenlappen.

Har du ingen kraftig USB-C-lader liggende, har selskapet også lansert SuperPort, som kan brukes for å lade SuperTank (eller andre enheter) med full spiker. En pakke med dem begge koster 148 dollar, eller da nesten 1300 kroner før norske avgifter.

Mer informasjon finner du på SuperTanks Kickstarter-side.

Folkefinansiering

Å være med på å folkefinansiere et produkt er ikke det samme som å kjøpe produktet.

Pengene du bidrar med går med til å utvikle produktet, men det kan bli forsinket, annerledes enn forespeilet eller i verste fall – ikke noe av i det hele tatt.

Vår generelle anbefaling er derfor at du ikke bruker penger du ikke har råd til å tape på slike tjenester.

Populære folkefinanseringstjenester er blant annet Kickstarter, Indiegogo og norske Startskudd fra DNB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer