Stor oppdatering av YouTube for Android

Får penere, ryddigere brukergrensesnitt og video-multitasking.

OVERHALES: Slik ser nye YouTube ut på Android-telefoner. Brukergrensesnittet er penere, ryddigere og forhåpentligvis bedre å bruke. Foto: Kirsti Østvang
OVERHALES: Slik ser nye YouTube ut på Android-telefoner. Brukergrensesnittet er penere, ryddigere og forhåpentligvis bedre å bruke. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google har begynt å rulle ut en oppdatering til YouTube-appen for Android som byr på store forandringer sammenlignet med tidligere.

En rekke nye funksjoner og endringer i brukergrensesnittet er blant nyhetene.

Penere design

Så å si alt er annerledes. Den lekre Google Nå-designen har nå også funnet veien til YouTube, akkurat som med så mange andre Google-apper den siste tiden. Det innebærer at videoer listes opp som rektangulære «kort», noe som gjør appen enkel å navigere seg gjennom.

Sidemenyen til venstre har også fått en redesign. Interessant nok har "Opplastinger" blitt det første elementet i den nye sidemenyen, hvilket noen tolker som at Google kommer til å fokusere enda mer på å lage videoer i tiden fremover, i stedet for bare å se på dem fra mobilappen.

Les også: Google lanserer egen spillportal

Får multitasking

Den kanskje største nyheten funksjonsmessig er multitasking, altså at det er mulig å se på en video samtidig som man gjør andre ting i appen. For å gjøre det, trenger du bare å sveipe videoen mot bunnen av skjermen, hvor den vil fortsette å spilles i en miniatyrvisning i hjørnet mens du finner nye du vil se på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer