iOS 16.1

Stor oppdatering til iPhone og iPad

Her er alt som er nytt.

Med iOS 16 ble det mulig å legge til widgeter på låseskjermen på iPhone. I en ny oppdatering får låseskjermen enda en ny funksjon. Foto: Kirsti Østvang
Med iOS 16 ble det mulig å legge til widgeter på låseskjermen på iPhone. I en ny oppdatering får låseskjermen enda en ny funksjon. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld slippes den første store oppdateringen til iOS 16.

iOS 16.1 kommer ikke med like mange nyheter som den opprinnelige oppdateringen, men inkluderer noen av funksjonene som egentlig var planlagt til den første utgaven.

Dessuten slippes endelig iPadOS 16, med et par unike funksjoner for Apples nettbrett.

«Oppdateringer i sanntid»

På engelsk heter dette «Live Activities».

Dette er en ny type interaktivt varsel som kan vise informasjon i sanntid fra apper på låseskjermen, eksempelvis liveoppdateringer fra en fotballkamp eller fra hvor langt matleveringen din har kommet.

Har du iPhone 14 Pro, vil sanntidsoppdateringene også være integrert i Dynamic Island.

Felles iCloud-bildebibliotek

Dette er en av nyhetene Apple ikke rakk å få med da iOS 16 ble sluppet i september.

Et felles bildebibliotek i iCloud skiller seg fra delt album på flere måter. Som navnet antyder kan du legge bilder og videoer i biblioteket uten å måtte gå den ekstra omveien via et album. Alle deltakere, opptil fem andre personer, får dessuten lik tilgang til å legge til, redigere og slette bilder og videoer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer