Samsung Pay

Storbanken støtter dette

Men ikke konkurrenten.

SAMSUNG PAY: Nå er Samsungs betalingstjeneste i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SAMSUNG PAY: Nå er Samsungs betalingstjeneste i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over sju år etter Samsung Pay ble lansert i Sør-Korea, kommer betalingstjenesten omsider til Norge, som et alternativ til Google Pay på Samsung Galaxy.

Du kan også bruke Samsung Pay på Samsung Galaxy-klokka di, opplyser selskapet på sine nettsider, slik at du både kan tæppe med mobilen og klokka når du handler i butikker.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Bankkort, digitale nøkler og medlemskap

I tillegg til å legge til bank- og kredittkort, kan du også legge digitale hus- og bilnøkler, kuponger og flybilletter. Vær obs på at nøklene må være kompatible med Samsung SmartThings for at du skal kunne legge til i Samsung Wallet.

Du kan også legge til medlemskap, og Samsung Wallet støtter blant annet Circle K Extra Club, Club Clas, H & M Club og Åhlens, ifølge appen.

Etter å ha satt opp Samsung Pay på mobilen din, kan du velge å erstatte Google Pay for kontaktløs betaling på telefonen. Du kan også konfigurere en snarvei for Samsung Pay, blant annet ved å dobbelttrykke på strømknappen.

Foreløpig nei til Apple Pay

Den kanskje mest interessante nyheten, er at Samsung Pay vil ha støtte for bankkort fra Norges største bank, nemlig DNB. For Samsung Galaxy-brukere vil det ikke bety noen forskjell da de allerede kan bruke DNB-kort med Google Pay, men kjekt for dem som har DNB og vil bruke Samsung Pay i stedet for Googles løsning.

For iPhone-brukere med DNB-kort kan det likevel virke som nok et nederlag ettersom storbanken fortsatt ikke vil støtte Apple Pay.

På spørsmål om når det kan bli aktuelt for DNB å støtte Apple Pay og hva banken mener er forskjellen på Samsung Pay, Google Pay og Garmin Pay – tre tjenester DNB støtter – og Apple Pay, henviser selskapet til en artikkel på selskapets nettsider. Det kan du lese i faktaboksen under.

Som kjent nekter Apple tredjeparter tilgang til iPhonens NFC-brikke, men EU jobber med en ny forordning, Digital Markets Act, som kan tvinge selskapet til å åpne opp.

– Vi følger utviklingen knyttet til EU og Apple, men ønsker ikke å spekulere i utfallet av den pågående prosessen, svarer Benjamin Golding, konsernleder i konserndirektør for produkter og innovasjon i DNB, på spørsmål om de følger EU-forslaget tett.

PS. Vi har spurt Samsung om hvilke andre banker som støttes, men har foreløpig ikke fått tilbakemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer