Billigst mobilt bredbånd 2018

Store prisforskjeller for 4G-bredbånd

Og særlig om vi tar overforbruk med i regnestykket.

GODT ALTERNATIV: På hytta, eller på steder med dårlig tilgang på fiber og den slags, kan 4G-basert mobilt bredbånd være et godt alternativ. Foto: ALL OVER PRESS
GODT ALTERNATIV: På hytta, eller på steder med dårlig tilgang på fiber og den slags, kan 4G-basert mobilt bredbånd være et godt alternativ. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste av oss har fast bredbånd hjemme i form av fiber, ADSL eller lignende, er det som regel ikke like gode muligheter på hytta – eller om man bor i mer grisgrendte strøk.

Er mobildekningen god, kan det imidlertid være høyaktuelt med mobilt 4G-bredbånd. De fleste mobiloperatørene tilbyr rene dataabonnement der du typisk putter SIM-kortet i en ruter, slik at flere kan være på nett samtidig.

Men – som på vanlige mobilabonnement gjør det at du får en datakvote å forholde deg til, og som vi skal se er prisvariasjonene ganske store.

Og ikke minst – én ting er hva du betaler for abonnementet i utgangspunktet, men om du bruker opp kvota og må fylle på med mer data, blir det brått enda flere variabler i regnestykket.

Spesielt til hyttebruk, der databruken kan variere stort fra måned til måned avhengig av besøksfrekvens og antall personer, er prisen for overforbruk absolutt noe du bør bite deg merke i. Og – hvorvidt ubrukt data blir med til neste måned.

Hvilken operatør bruker hvilket nett?

De mobile bredbåndsabonnementene vi har sett på i denne runden opererer i utgangspunktet med fri fart; altså uten noen kunstig begrensning fra operatørens side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer