Samsung lanserer Note 20, Buds Live, Watch 3 og nye nettbrett

Storlansering fra Samsung

Sparket i gang mobilhøsten med ny toppmodell og en rekke andre produkter.

NY TOPPMODELL: Note 20 Ultra er Samsungs nye toppmodell. Foto: Samsung
NY TOPPMODELL: Note 20 Ultra er Samsungs nye toppmodell. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som forventet lanserte Samsung en ny toppmodell onsdag kveld. Samsung Galaxy Note 20 Ultra er nå selskapets gjeveste mobiltelefon, og som alle andre telefoner i Note-serien, finner du her en S Pen innabords, som kan trekkes ut og brukes for å skrive og tegne direkte på skjermen.

Mindre forsinkelse

Pennen og den tilhørende funksjonaliteten skal være forbedret siden sist, blant annet ved at forsinkelsen er redusert fra 42 til 9 millisekunder, som i praksis knapt vil oppleves som forsinkelse når du skriver og tegner. Samarbeidet med Microsoft har også resultert i smartere funksjoner knyttet til pennen. Blant annet kan du spille inn lyd fra en forelesning eller et møte, notere på skjermen og i ettertid trykke på de ulike delene av notatene dine for å hoppe direkte dit i lydklippet.

Som på S20 Ultra kan skjermen på Note 20 Ultra kjøre 120 Hz bildefrekvens, og telefonen justerer nå oppfriskningsraten dynamisk, for å spare batteriet når så høy bildefrekvens ikke er nødvendig, noe vi hilser velkommen, siden S20 Ultra ikke imponerte oss på batterifronten.

Fra 4x til 5x zoom

Kameraoppsettet på baksiden er forholdsvis likt S20 Ultra, men ikke helt – blant annet har Samsung byttet ut TOF-sensoren med en laser for mer presis autofokus, og teleobjektivet har gått fra 4x til 5x zoom – med større blenderåpning (f/3,0 vs f/3,5). Borte er også «100x Space shot»-merkingen, som vel må sies var på grensen til en gimmick på S20 Ultra – nå er maksimal zoom mer edruelige 50x. Men fortsatt har hovedsensoren oppløsning på 108 megapiksler, og ultravidvinkelobjektivet ser ut til å være det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.