Stort iPhone-framskritt

Vi har prøvekjørt det nyeste operativsystemet.

Stort iPhone-framskritt
Publisert
Sist oppdatert

17. juni ble iPhone OS 3.0 tilgjengelig for nedlasting fra iTunes Store, helt gratis for iPhone-brukere. Nyhetene er mange, og vi har i forkant av lanseringen lekt oss med det nye operativsystemet. Og her er det virkelig mye å like.

Fornorsking

Den mest umiddelbare forskjellen finner du når du skal skrive tekstmeldinger eller en ny epost. Tastaturet har nå plass til "æ, ø" og "å", så istedenfor at du må holde nede "a" eller "o" for å få fram de norske tegnene, går du nå rett på sak. Det har ført til at skjermtastaturet har enda mindre taster enn tidligere, noe vi trodde ville gå utover skriveferdighetene og presisjonen.

Det ser det ikke ut til å ha gjort, selv om den nye layouten er noe uvant til å begynne med. Fordelen er uansett at du nå kan vri telefonen både i melding- og epostmodus, slik at du får brettet ut tastaturet langs hele skjermen når du holder telefonen horisontalt. Det har gjort det mye enklere å skrive med to tomler.

Glimrende søk

En annen strålende nyvinning er søkefunksjonen. Hvis du befinner deg i "Hjem"-skjermen kan du trykke en gang på "Hjem"-knappen for å kalle opp søket, eller du kan dra fingeren fra venstre mot høyre over skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer