Her er Samsungs nye Galaxy Watch

Støtter eSIM og har batteri som holder i flere dager

Samsungs smartklokke kommer endelig i flere størrelser.

SER UT SOM EN VANLIG KLOKKE: Samsungs nye Galaxy Watch har samme design som tidligere smartklokker fra selskapet. Skjermen er rundt, og du kan rotere på urkransen for å styre den. Foto: Kirsti Østvang
SER UT SOM EN VANLIG KLOKKE: Samsungs nye Galaxy Watch har samme design som tidligere smartklokker fra selskapet. Skjermen er rundt, og du kan rotere på urkransen for å styre den. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

(NEW YORK:) Samsung har lansert sin første smartklokke på et par år. Nye Galaxy Watch er arvtageren til Gear S3 lansert i 2016. Nykommeren ser relativt lik ut, men Samsung bytter navn, slik at smartklokka er mer direkte knytta opp mot øvrige Galaxy-produkter.

Forutenom det nye navnet, er en annen stor nyhet at Samsungs smartklokke endelig kommer i to forskjellige størrelser; en mindre 42mm-versjon i svart og rosegull og en større 46mm-variant i sølv.

Tidligere smartklokker fra selskapet har vært av det største laget, i hvert fall for de med små håndledd. Den minste utgaven er dog fortsatt relativt stor, i hvert fall sammenlignet med 38mm-utgaven av Apple Watch (som avbildet under).

FOR DAMENE: Den minste 42mm-utgaven av Galaxy Watch kommer i en rosegull variant, akkurat som Apple Watch. Samsungs smartklokke er fortsatt ganske maskulin, til tross for feminine farger. Foto: Kirsti Østvang
FOR DAMENE: Den minste 42mm-utgaven av Galaxy Watch kommer i en rosegull variant, akkurat som Apple Watch. Samsungs smartklokke er fortsatt ganske maskulin, til tross for feminine farger. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Støtte for eSIM

Kanskje viktigere er det at Galaxy Watch kommer med eSIM innebygget, noe som gjør at du ikke trenger å sette i et fysisk simkort for å koble til mobilnettet; du bare velger operatør og abonnement i programvaren.

Med andre ord er dette en smartklokke du skal kunne ta med på løpetur uten å måtte ha med mobilen. Å ha telefonsamtaler, svare på meldinger eller strømme musikk vil bli mulig, selv om den ligger hjemme.

Klokka finnes i en variant med bare Bluetooth, men det er 4G-varianten som kommer til Norge, får Dinside opplyst. Hvilke operatører som vil tilby dette, er foreløpig uvisst.

For eksempel lar Apple Watch Series 3 med innebygget eSIM fortsatt vente på seg. OneCall tilbød riktignok Samsung Gear S2 med eSIM i 2016, men ellers har lite skjedd på den fronten.

Lover flere dagers batteritid

Samsung lover også at Galaxy Watch vil kunne holde i «flere dager» uten å måtte lades, og den største utgaven har enda større batteri enn den mindre. Apple Watch holder vanligvis litt over en dag, avhengig av bruken.

Den vil dessuten kunne lades med Samsungs nye Wireless Duo Charger, som lar deg lade en mobil og klokke trådløst samtidig. Apple viste faktisk frem en lignende sak i fjor, men den er fortsatt ikke kommet i salg.

Treningsfunksjoner

KAN BRUKES TIL TRENING: Samsungs smartklokke har både vanlig aktivitetsmåling og treningsregistrering. Den kan dessuten svømmes med. Foto: NTB Scanpix
KAN BRUKES TIL TRENING: Samsungs smartklokke har både vanlig aktivitetsmåling og treningsregistrering. Den kan dessuten svømmes med. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Helse er også i fokus på Galaxy Watch. Den har vanlig aktivitetsmåling, søvnregistrering, bevegelsespåminnelser og pulsmåling. Den skal kunne merke om stressnivået ditt er høyt, og tilby pusteøvelser for å roe ned.

Apple har noe lignende på sin smartklokke, men den baserer seg ikke på hva pulsen din er.

Galaxy Watch kan for øvrig også spore 39 forskjellige typer treningstyper, inkludert 21 innendørsaktiviteter. Den har innebygd GPS, sånn at du får registrert løpeturene dine på kartet.

Du skal dessuten kunne svømme med den, da den er vanntett til 5 ATM, noe som tilsvarer 50 meter. Noen dykkerklokke er det dog ikke.

Kommer i september

Klokka kjører for øvring Samsungs eget Tizen-operativsystem, ikke Googles Android Wear-operativsystem. Det gjør at man blant annet har over 60.000 urskiver å velge mellom. Stemmestyringsassistenten Bixby er også på plass.

Forhåndssalget av Galaxy Watch starter 14. september, og salgsstart skal være 28. september, får vi opplyst.

Galaxy Watch vil koste 3.790 kroner for den minste 42mm-utgaven, og 3.990 for den største 46mm-utgaven.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer