Huaweis USA-trøbbel fortsetter

Straks tomme for mobilbrikker

Nå ber en amerikansk brikkeprodusent om tillatelse til å selge kineserne sin maskinvare.

NUMMER ÉN: Tidligere i sommer gikk Huawei forbi Samsung som verdens største mobilprodusent til tross for at de ikke får selge telefoner med Google-programvare. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB Scanpix
NUMMER ÉN: Tidligere i sommer gikk Huawei forbi Samsung som verdens største mobilprodusent til tross for at de ikke får selge telefoner med Google-programvare. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som en følge av handelsforbudet til USA kan ikke Huawei benytte seg av amerikanskprodusert teknologi i sine produkter.

Nå melder The Associated Press at Huawei er i ferd med å gå tom for prosessorer for å lage smartmobiler.

Fra og med neste måned vil ikke selskapet lenger kunne lage sine egne Kirin-brikker.

Huaweis kommende Mate 40-mobil, som skal slippes i september, kan bli den siste med denne typen brikke, ifølge The Verge.

Qualcomm vil at restriksjonene fjernes

Det var i mai 2019 at USA satte Huawei på den såkalte entitetslisten – en liste over personer, selskaper, organisasjoner og lignende som myndighetene på grunn av sikkerhetsbekymringer ønsker å ha ekstra kontroll på. Amerikanske selskaper har i utgangspunktet ikke lov å drive forretninger med dem som står på entitetslisten, med mindre de får innvilget en søknad om det.

Lørdag meldte Wall Street Journal at den amerikanske brikkeprodusenten Qualcomm har bedt Trump-administrasjonen om å fjerne restriksjonene slik at de kan selge sine Snapdragon-prosessorer til Huawei.

Qualcomm hevder det er nødvendig for at amerikanske selskaper skal kunne være konkurransedyktige mot utenlandske brikkeprodusenter som MediaTek og Samsung.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer