Huaweis USA-trøbbel fortsetter

Straks tomme for mobilbrikker

Nå ber en amerikansk brikkeprodusent om tillatelse til å selge kineserne sin maskinvare.

NUMMER ÉN: Tidligere i sommer gikk Huawei forbi Samsung som verdens største mobilprodusent til tross for at de ikke får selge telefoner med Google-programvare. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB Scanpix
NUMMER ÉN: Tidligere i sommer gikk Huawei forbi Samsung som verdens største mobilprodusent til tross for at de ikke får selge telefoner med Google-programvare. Foto: Lluis Gene/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som en følge av handelsforbudet til USA kan ikke Huawei benytte seg av amerikanskprodusert teknologi i sine produkter.

Nå melder The Associated Press at Huawei er i ferd med å gå tom for prosessorer for å lage smartmobiler.

Fra og med neste måned vil ikke selskapet lenger kunne lage sine egne Kirin-brikker.

Huaweis kommende Mate 40-mobil, som skal slippes i september, kan bli den siste med denne typen brikke, ifølge The Verge.

Qualcomm vil at restriksjonene fjernes

Det var i mai 2019 at USA satte Huawei på den såkalte entitetslisten – en liste over personer, selskaper, organisasjoner og lignende som myndighetene på grunn av sikkerhetsbekymringer ønsker å ha ekstra kontroll på. Amerikanske selskaper har i utgangspunktet ikke lov å drive forretninger med dem som står på entitetslisten, med mindre de får innvilget en søknad om det.

Lørdag meldte Wall Street Journal at den amerikanske brikkeprodusenten Qualcomm har bedt Trump-administrasjonen om å fjerne restriksjonene slik at de kan selge sine Snapdragon-prosessorer til Huawei.

Qualcomm hevder det er nødvendig for at amerikanske selskaper skal kunne være konkurransedyktige mot utenlandske brikkeprodusenter som MediaTek og Samsung.

Mens Google fremdeles ikke får drive forretninger med Huawei, har Microsoft på sin side fått innvilget sin søknad. Det er årsaken til at du finner nye Huawei-PC-er med Windows som operativsystem.

Til tross for USA-forbudet klatret Huawei opp som verdens største smartmobilprodusent i juni.

Sjekk ut Huaweis brettbare Mate X: Les om våre inntrykk her: https://www.dinside.no/mobil/slow-and-careful/70850390. Vis mer

TikTok også i trøbbel

Så gjenstår det å se hvordan USAs forhold til Kina utvikler seg fremover. I forrige uke skrev president Donald Trump under på en presidentordre som forbyr transaksjoner via TikTok og WeChat fra midten av neste måned, ifølge NTB.

Appene truer USAs nasjonale sikkerhet, mener Trump. Han viser til at de samler inn data om brukerne og at myndighetene i Kina potensielt kan få tilgang til denne informasjonen.

USA må resolutt ta grep mot eierne av Tiktok for å beskytte vår nasjonale sikkerhet, står det i det ene av de to dekretene.

Nylig ble det kjent at amerikanske Microsoft vurderer å kjøpe Tiktoks virksomhet i Nord-Amerika, Australia og New Zealand. Trump har sagt at dette må skje innen midten av september hvis ikke appen skal bli forbudt i USA.

Mens Microsoft visstnok også skal være interessert i å kjøpe TikToks globale virksomhet, melder Wall Street Journal at også Twitter kan være interessert i å kjøpe den populære videodelingsappen.

Les mer i saken under:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer