Styr PC-en med telefonen

Gratistjeneste gir deg full kontroll.

Med Teamviewer kan du styre PC-en direkte fra iPhone eller Android. Det beste er at hele pakka er gratis. Foto: Brynjulf Blix
Med Teamviewer kan du styre PC-en direkte fra iPhone eller Android. Det beste er at hele pakka er gratis. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes flere løsninger når det gjelder fjernstyring av en PC. Vi har tidligere sett på LogMeIn, som også har mobilapplikasjoner som gjør at du kan bruke telefonen til å styre en annen PC.

Det krever at du laster ned et program på PC-en og knytter den til din LogMeIn-konto, og dessuten koster mobilapplikasjonen et par hundrelapper.

Teamviewer er laget enda enklere og er dessuten gratis til privat bruk. Du laster ned programmet på PC-en (Windows/Mac/Linux), starter det og får så opp en nisifret kode + passord. Disse tallene må du skrive inn i mobilapplikasjonen (også gratis, lenker lenger ned) og vips, så vises skjermbildet på PC-en på mobiltelefonen.

SAMLESIDE:

Apps

Styr både mus og tastatur

Derfra kan du styre muspekeren ved å skrolle skjermen, klikke ved å prikke på skjermen eller høyreklikke ved å bruke to fingre. Du kan også trykke på tastaturknappen for å kunne skrive. Hvis du vil kan du også registrere en konto og knytte maskiner til denne kontoen, slik at du raskt kan klikke deg inn på ønsket maskin.

Dermed har du faktisk mulighet til å logge deg på hjemme-PCen selv om du sitter på toget og sende dokumentet du glemte, eller hjelpe svigerfar med å bytte skjermoppløsning fordi "alt har blitt stort".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer