Suksesshistorien

Helt fra begynnelsen har ICQ økt med utrolig hastighet, og er nå kommet opp i over 25 millioner registreringer.

Publisert

ICQ-eventyret startet i Tel-Aviv i Israel. I juni 1996 ble et lite firma ved navn Mirabilis opprettet. Grunnleggerne var fire datainteresserte unge mennesker i begynnelsen av 20-årene, som allerede var godt kjent med Internett. De så på hvordan Internett utviklet seg og hvordan flere og flere mennesker ble knyttet sammen i små ”samfunn” via andre PCer.

Gjengen i Israel så også at noe manglet: Selv om alle hadde kontakt via tjenere rundt i verden, hadde de ikke direkte kontakt med hverandre. Gjennom Mirabilis utviklet de et system og en kommunikasjonsmetode som skulle gjøre dette mulig. Ingen hadde gjort dette før. Resultatet ble ICQ.

Eksplosiv vekst

I begynnelsen ble programmet spredt i liten skala til en liten gruppe mennesker. Det ble imidlertid raskt meget populært, og ble tatt i bruk av mange mennesker over hele verden.

Noe av grunnen til den raske spredningen, er programmets unike mulighet til å ”spre seg selv”: En bruker av programmet kan sende en kopi til venner som ikke allerede har det, via ICQ selv. Dermed slipper mottakeren å finne frem til programmet på Internett og laste det ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.