Super Mobile Power Supply JP-30000

Dagens kinaprodukt har vi gjort oss helt avhengige av når vi er på tur.

Den har allerede rukket å få noen riper, men så har den vært med på alt fra badeferie i Albania til skitur i Romeriksåsen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Den har allerede rukket å få noen riper, men så har den vært med på alt fra badeferie i Albania til skitur i Romeriksåsen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er utrolig irriterende å gå tom for strøm på mobilen eller nettbrettet, akkurat da du trengte det som mest. Og hvem har vel ikke opplevd å bruke navigasjons-appen eller delt Internett via mobilen, bare for å tømme batteriet i løpet av noen få strakser?

Det er her såkalte nødladere, eller Power Banks, kommer inn i bildet. Slike finnes i hopetall, men de færreste har like god kapasitet og koster så lite som dagens kinaprodukt.

Les også: Hvor mye kulde tåler mobilen din?

Lover veldig mye

Super Mobile Power Supply JP-30000


Laderen vi har skaffet oss bærer navnet "Super Mobile Power Supply", og årsaken til at vi fattet interesse for den var ganske enkelt en uslåelig kombinasjon av lav pris og høy kapasitet.

Det er ingen hemmelighet at nødladere med litt kapasitet fort blir kostbare her til lands. Vi kom over nødladeren på ebay, etter å ha sett oss lei av de høye prisene i Norge.

Denne har imidlertid en kapasitet på hele 30.000 mAh og kostet oss 126 kroner, inkludert frakt fra Kina.

En slik kapasitet er hinsides alt som finnes på det norske markedet, men nødladeren koster ikke mer enn de billigste som knapt klarer å lade en smartmobil én gang fra null til 100 prosent. Denne lover å kunne lade både nettbrettet og mobilen din flere ganger.

Ikke rart vi var temmelig skeptiske.

Slik er den i bruk

Nødladeren er naturlig nok temmelig stor og tung (13 x 7 x 2 centimeter og veier 320 gram), og kommer med en miniUSB-kabel for tilkobling til en USB-port, for eksempel i PC-en.

Den kommer også med kabel og adaptere til en rekke mobiler, stort sett klassiske modeller fra blant annet Nokia og Sony Ericsson. Har du smartmobil er det bare å bruke din vanlige ladekabel og plugge i en av USB-portene.

På toppen lyser det inntil fire blå led-lys. Under opplading blinker de, når nødladeren er fulladet lyser alle fire permanent. For å lade den helt full må den minst stå i over natten.

Super Mobile Power Supply JP-30000


Den har to tilkoblingspunkter for mobiler og nettbrett, én 5V på 1 ampere, og en 5V på 2,1 ampere. Førstnevnte beregnet på mobiler, sistnevnte på nettbrett. Og ja - du kan koble dingser til begge, og vil da ofte oppleve at det går raskere å lade mobilen via "nettbrett-tilkoblingen".

Super Mobile Power Supply JP-30000
Super Mobile Power Supply JP-30000
Under lading av mobil og nettbrett lyser tre lys konstant, mens det fjerde blinker. Når kapasiteten i nødladeren synker, forsvinner ett og ett lys. Slik har du alltid kontroll på når du må lade opp nødladeren igjen.

Les også: Nødladeren for Star Wars-fans

Fungerer overraskende bra - etter et halvt år

Som tidligere nevnt var vi svært skeptiske til produktet. For å være helt ærlig var vi temmelig forutinntatt, etter å ha testet og omtalt en haug med billige duppeditter her på DinSide. Overraskelsen var derfor stor da produktet viste seg å fungere bra. Derfor bestemte vi oss for å teste det over en lang periode, noe vi nå har gjort.

Det siste halvåret har nemlig Super Mobile Power Supply JP-30000 fulgt oss på alt fra sydenturer til lange skiturer i marka.

Under en tur til London i høst brukte vi navigasjons-appen på mobilen, og med mobilen koblet til nødladeren under hele turen viste batteriindikatoren fortsatt «full» etter to timer trasking. Vi innrømmer det: Slikt gjør oss glad.

Denne nødladeren klarer faktisk å lade mobilen flere ganger, selv etter et halvt års bruk. Vi er fortsatt tvilende til at kapasiteten er så god som den oppgis til, men det er svært sjelden vi har bruk for å lade mobilen mange ganger før vi ser en stikkontakt. Vi har faktisk aldri opplevd at den har gått helt tom.

Så: Tommel opp!

Konklusjon

Av alle billige duppeditter vi har kjøpt på eBay, topper dette faktisk vår liste over gode kjøp. Hadde noen tvunget oss til å kaste en terning, ville laderen snust på en femmer.

Ja, for dette produktet fungerer meget bra. Derfor har vi siden bestilt to til.

Produktet tilbys av en rekke leverandører på eBay. Men husk: Om du skulle bli fristet, husk å velge en leverandør som har fått god omtale, ikke bare gå etter pris.

Merk likevel at ladere kjøpt på for eksempel eBay ikke nødvendigvis har gått gjennom den samme kvalitetskontrollen som ladere fra større produsenter. Det kan du lese mer om i blant annet denne og denne artikkelen.

Få også med deg omtalen av disse nødladerne, som fås kjøpt her i Norge:
Avantree Dual Port Power Pack 6000
Solcelle-laderen Goal Zero
Powerocks Stone3 og ikke minst vannladeren
MYFC Powertrekk

Samleside: Dagens kinaprodukt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer