Skanne dokumenter med mobilen

Supernyttig Dropbox-funksjon

Gjør det enkelt å arkivere dokumenter og kvitteringer i nettskyen.

DIGITALISER KVITTERINGENE: Med Dropbox for iPhone er det gjort på null komma svisj å legge en kopi av kvitteringen i nettskyen. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås
DIGITALISER KVITTERINGENE: Med Dropbox for iPhone er det gjort på null komma svisj å legge en kopi av kvitteringen i nettskyen. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kan du skanne den signerte kontrakten og sende kopien til meg?

Spørsmålet kom fra banken da jeg nylig søkte om lån på ny bolig. Jeg befant meg langt fra nærmeste skanner, men takket være mobiltelefonen og Dropbox-appen, hadde kunderådgiveren kopien i hende på under ett minutt.

Dropbox kom nylig dårlig ut i vår test av søk i nettskyen, men tjenesten har et ess i ermet: Appen har innebygd dokumentskanner.

Slik fungerer det

Den bruker ganske enkelt mobilkameraet og avfotograferer dokumentet eller kvitteringen, som deretter etterbehandles og arkiveres automatisk.

Det spiller ingen rolle om det ligger litt skjevt eller at kameraet ikke befinner seg rett over dokumentet, dette justerer appen selv i etterkant. Til slutt gjøres alt om til sort/hvitt, og skygger, uønskede sjatteringer og lignende blir fjernet.

Består dokumentet av flere sider, trykker du bare på + nede i venstre hjørne, og så fortsetter skanneren på side to, tre og så videre. Dette er mulig fordi kopiene lagres i PDF-format, som er verdens mest brukte format for distribusjon av dokumenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer