Sur iPhone-surfing i utlandet

Har du iPhone eller annen mobil med internett? Bruk i utlandet kan bli dyrt, det fikk vi merke på pungen.

DinSide Datas journalist Brynjulf Blix er ingen novise på verken mobil eller internett, men han innrømmer å ha blitt tatt litt på senga av surferegningen etter sommerens familietur.
DinSide Datas journalist Brynjulf Blix er ingen novise på verken mobil eller internett, men han innrømmer å ha blitt tatt litt på senga av surferegningen etter sommerens familietur. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer skjedde det noe stort for mange, da kom iPhone 3G til Norge! De første ukene var det køer både på nett og utenfor butikkene og hvert parti ble utsolgt i løpet av få minutter.

Siden har kaoset roet seg og telefonen er nå lagervare, men de som kjøpte iPhone bruker den bare mer og mer.

Og det kan bli dyrt.

... gjør for all del ikke dette i utlandet!

Ingen kjøper en iPhone, HTC Diamond eller Nokia N96 for å ringe med, det er bare en liten bi-ting. Det er selvfølgelig alle tjenestene som baserer seg på bruk av internett som gjør at man velger et slikt apparat.

Når det gjelder iPhone er den dessuten så mye enklere å bruke for de fleste av oss, at man mer enn gjerne tar den opp av lomma og finner et eller annet artig å bruke den til. For de av oss med nerdetendenser er det mye morsommere enn å ringe og prate med noen.

Men gjør for all del ikke dette i utlandet! I hvertfall ikke der det ikke er trådløst nett...

Les også: Se opp for iPhone-svindel

Ferien ble rådyr

I sommer var familien på tre på en ukes byferie i Praha og Berlin. Både far og sønn var utrustet med hver sin nye iPhone, med praktiske programmer installert for å finne restauranter, severdigheter og for å orientere seg i transportmulighetene (det er f.eks. et eget program som finner nærmeste stasjon og videre overganger til adresser du vil besøke, med alt som finnes av tog, bane og busser i Berlin).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer