Sony Xperia 1 III og 5 III

Svært sterke på papiret

Sony først ut med variabelt teleobjektiv.

TO NYE: Sony har nettopp lansert sine to nye toppmodeller, Xperia 5 III (avbildet) og Xperia 1 III. Foto: Sony
TO NYE: Sony har nettopp lansert sine to nye toppmodeller, Xperia 5 III (avbildet) og Xperia 1 III. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony har nettopp trukket sløret av årets nye Xperia-modeller i henholdsvis Xperia 1 III, Xperia 5 III og Xperia 10 III.

De to første er selskapets to nye toppmodeller, mens tieren er en rimeligere telefon. De to nye toppmodellene er da oppfølgere til Xperia 1 II og Xperia 5 II.

Stor og liten toppmodell

Som i fjor er både 1 og 5-modellene som toppmodeller å regne, akkurat som i gamle dager, da Sony hadde egne compact-utgaver av toppmodellene som ikke stod tilbake for storebroren maskinvaremessig.

Skjermstørrelsene er henholdsvis 6,5" på Xperia 1 III og 6,1" på Xperia 5 III, riktignok med ulik oppløsning; Xperia 1 III er nemlig verdens første mobiltelefon som kan by på både 4K-oppløsning, 120 Hz bildefrekvens og Gorilla Glass Victus-glass, som er Cornings sterkeste glass til nå. På lillebror 5 III får du ikke 4K-oppløsning, og du må ta til takke med nest gjeveste Gorilla Glass (6), men også den har 120 Hz bildefrekvens. På baksiden har begge telefonene Gorilla Glass 6. De er også begge IP65/IP68-sertifiserte og tåler med andre ord en dukkert.

Begge skjermene er som tidligere i 21:9-format, som betyr at de er mer avlange enn de fleste andre telefoner, altså smalere og høyere når du holder telefonene på vanlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer