Swiftkey Flow i betaversjon

Android-tastaturet har nå fått støtte for sveipeskriving; også av flere ord i slengen.

Swiftkey Flow i betaversjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle Android-telefoner kommer med et standardtastatur, og avhengig av merke og modell er de av varierende kvalitet. Derfor finnes det også en rekke tredjepartsløsninger som du kan bytte med, og en av våre absolutte favoritter har vært Swiftkey.

Ved å lære seg hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre, og hvilke taster du som regel bommer litt på, blir tastaturet smartere over tid. Resultatet er både et tastatur med svært god autokorrektur, i tillegg til at du ofte sparer mange trykk fordi ordet du er i ferd med å skrive raskt foreslås.

Les også: Slik bytter du Android-tastaturet

Nå med sveipeskriving

Den siste iterasjonen, Swiftkey Flow, er nå lagt ut i betautgave slik at alle kan prøve. Den vesentlige endringen er at du nå kan sveipeskrive, altså skrive ord uten å løfte fingeren mellom hver bokstav. Dette var Swype først ute med, men funksjonen finnes også på andre tastaturer , inkludert SlideIT, og det nye tastaturet introdusert i Android versjon 4.1.

En unik funksjon er likevel at Swiftkey Flow også kan skrive flere ord i samme sveipebevegelse. Dette gjøres ved å sveipe innom mellomromstasten slik du ellers ville ha gjort når du skriver.

Ikke helt der ennå

Vi har så vidt testet Swiftkey Flow, og foreløpig er vi ikke så veldig imponert. For det første fungerer ikke det å skrive flere ord spesielt godt, og veldig ofte ender det opp med at du ikke skriver noe i det hele tatt. I tillegg er prediksjonen litt vel ambisiøs – du får nemlig ikke opp noen alternative ord, kun det Swiftkey tror du skal skrive, og det er ikke alltid riktig.

En av tingene vi har satt mest pris på ved Swiftkey, at du kan sveipe fra høyre mot venstre for å pusse ut det siste ordet, er nå borte. Nå skriver du bare et nytt ord.

Vil du allikevel prøve betaen, kan du peke mobilnettleseren din til swiftkey.net/flow/ (det finnes versjoner både for mobiltelefoner og nettbrett). Hvis ikke du har gjort det fra før må du tillate installasjon av apper utenfor Google Pla. Det valget finner du under «innstilinger» og «sikkerhet».

SAMLESIDE:

Android-apper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer