SwiftKey på norsk - endelig også på iPhone

Nå blir tredjeparts-tastaturet faktisk nyttig.

HELNORSK: Sveip i vei med norske tegn og ord med SwiftKey på iPhone. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HELNORSK: Sveip i vei med norske tegn og ord med SwiftKey på iPhone. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Apple lanserte iOS 8 tidligere i høst, åpnet de opp for muligheten til å installere tredjepartstastaturer, slik Android-brukerne har kunnet lenge.

LES OGSÅ: De viktigste nyhetene i iOS 8

Et av de mest populære Android-tastaturene, SwiftKey, fant raskt veien til App Store.

Men frem til nå har den ikke hatt norsk språkpakke. Med andre ord har det vært ganske ubrukelig for oss her til lands.

Fersk oppdatering

I går kom imidlertid en ny versjon av SwiftKey med støtte for norsk språkoppsett, så nå får du også Æ, Ø og Å som på det innebygde tastaturet.

MÅ LASTES NED: Den norske språkpakken må lastes ned før du tar den i bruk. Trenger du ikke det engelske, er det like greit å deaktivere det, som vi har gjort her. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MÅ LASTES NED: Den norske språkpakken må lastes ned før du tar den i bruk. Trenger du ikke det engelske, er det like greit å deaktivere det, som vi har gjort her. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


For å ta det i bruk, må du åpne SwiftKey-appen, velge Languages og laste ned det norske tastaturet. Når det er gjort, er det bare å taste i vei med æ, ø og å som du måtte ønske.

Raskere enn Apples tastatur?

Det som skiller SwiftKey fra det innebygde iPhone-tastaturet, er at du enkelt kan sveipe fingeren over tastene, i stedet for å tappe og trykke på dem.

Mange mener dette er en mer effektiv måte å skrive på, fordi man ikke trenger å løfte fingrene.

SwiftKey kan også lære seg dine skrivevaner, og foreslår ordene du har tenkt til å skrive, slik at du slipper å skrive dem ut selv. Det er dessuten kjent for sin gode autokorrektur-funksjon.

I tillegg kan du endre utseende på tastaturet. Du har to temaer å velge mellom, et mørkt og et lyst.

Flere alternativer

Lurer du på hvordan du bytter til et tredjepartstastatur i iOS 8, eller hvilke andre alternativer du har å velge mellom? Les vår guide til tredjepartstastaturer på iPhone og iPad.

Last ned:
SwiftKey Keyboard for iOS (App Store, gratis)

Takk til Sigurd T. Kinge for tips!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer