Syv fototabber du bør unngå

Å ta gode mobilbilder er enklere enn du tror.

IKKE FORNØYD? Her er fototabbene du bør unngå når du knipser med mobiltelefonen. Foto: ALL OVER PRESS
IKKE FORNØYD? Her er fototabbene du bør unngå når du knipser med mobiltelefonen. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skal ikke mange årene tilbake da kamera på mobiltelefonen bare ble sett på som en bonusfunksjon. Men slik er det ikke lenger.

I dag har kamerafunksjonen blitt ett av de viktigste kriteriene for mange når de skal kjøpe seg ny telefon, og stadig flere legger det gamle kameraet på hylla til fordel for mobilen som alltid er i bukselomma.

Det er imidlertid flere ting du bør passe på når du tar bilder med mobiltelefonen, slik at du får bilder som holder god nok kvalitet.

Her er feilene du bør unngå:

#1: Fett og smuss på linsa

På kompaktkameraer finnes det som regel et plastlokk som lukkes når du slår av kameraet. Oss bekjent er det ingen telefoner som byr på tilsvarende, og det betyr at kameralinsen aldri er dekket til.

Dermed kommer du av og til borti den med fingeren eller med andre ting du måtte ha i den samme lomma, og blir det merker på linsa, vil det degradere bildekvaliteten. Ofte vil du merke det i form av at hele eller deler av bildet blir uskarpt.

Det som er litt synd, er at du ikke nødvendigvis vil legge merke til det på mobilskjermen siden den er relativt beskjeden av størrelse, men ser du bildet på en PC (eller på TV) kommer det tydelig frem:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer