Syv supre alarm-apper

Kommer du ikke skikkelig i gang med den innebygde varianten, finnes det verre løsninger.

VANSKELIG Å STÅ OPP? Hva med en vekkerklokke som krever at du tar bilde på badet før den gir seg? Foto: Shutterstock / Monkey Business Images
VANSKELIG Å STÅ OPP? Hva med en vekkerklokke som krever at du tar bilde på badet før den gir seg? Foto: Shutterstock / Monkey Business Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter smarttelefonenes inntog er det mange ting man kan strengt tatt ikke trenger lenger. Den fungerer nå som kalkulator, GPS-navigatør, kamera, oppslagsverk og mye, mye annet.

Vekkerklokke er også blant tingene man strengt tatt ikke trenger lenger om man har en mobiltelefon. Alle mobiltelefoner kommer med en klokke-app som lar deg bruke telefonen som stoppeklokke, nedtellingsur og, nettopp, vekkerklokke.

Det finnes imidlertid mange andre varianter enn de som følger med.

Noen kan være behjelpelige med å vekke deg når du kommer til et visst sted (kjekt for deg som kjører tog, for eksempel), mens andre gir deg regnestykker og andre utfordringer som må løses før den slutter å ringe.

Her er noen varianter:

Alarmy

KOM DEG OPP: Hva med å ta bilde av vasken for å slå av alarmen? Det burde sikre at du ikke sovner igjen.
KOM DEG OPP: Hva med å ta bilde av vasken for å slå av alarmen? Det burde sikre at du ikke sovner igjen. Vis mer


Har du en lei tendens til å trykke på slumreknappen, er Alarmy en velegnet alarm-app.

Den tvinger deg nemlig til å ta et bilde av noe du har definert på forhånd før den slår seg av; for eksempel vasken på badet eller kaffetrakteren på kjøkkenet. Dermed skal det vanskelig gjøres å forsove seg.

Appen støtter også andre varianter, som at du må riste telefonen så og så lenge før alarmen stopper, eller at du er nødt til å løse regnestykker for å bevise at du er våken.

Alarmy for Android (Play Butikk, gratis)
Alarmy for iOS (App Store, kr 19,-)

Carrot alarm clock

Det finnes flere apper i Carrot-serien, blant annet en morsom vær-app, en huskelisteapp og en treningsapp. Carrot Alarm gjør det morsomt å våkne på morgenen, der hver dag blir en overraskelse.

Du vekkes med musikk eller morsomme beskjeder, og hun kan true deg med å drepe en kattunge hvis du trykker på slumreknappen igjen. For å slå henne av må du også løse enkle oppgaver, og etter hvert vil god oppførsel belønnes med nye funksjoner i appen.

Merk at du er nødt til å ha appen kjørende før du slukker skjermen for å sikre deg at den faktisk vekker deg.

CARROT Alarm for iOS (App Store, kr 29,-)

Wakie

Lyst på en mer personlig variant? Wakie er et sosialt nettverk med folk som vekker hverandre. Du bestiller vekking til et tidspunkt, og da blir du oppringt ±5 minutter av en annen Wakie-bruker som har ett minutt på seg til å vekke deg. Om ingen er tilgjengelige akkurat da, blir du ringt opp av en robotstemme.

IKKE SOM DE ANDRE: Bestiller du en alarm via Wakie, blir du oppringt av en annen Wakie-bruker.
IKKE SOM DE ANDRE: Bestiller du en alarm via Wakie, blir du oppringt av en annen Wakie-bruker. Vis mer


Siden vi skrev om Wakie første gang har tjenesten utvidet seg til ikke bare å omhandle vekking av andre, men der man også kan slå av en prat på inntil fem minutter om et tema man velger på forhånd, for eksempel at man vurderer å besøke et land eller bare trenger noen å prate med om noe vanskelig.

Wakie for Android (Play Butikk, gratis)
Wakie for iOS (App Store, gratis)
Wakie for Windows (Windows Store, gratis)

GPS Wake up call / Road rooster pro

FØR DU ER FREMME: Med Road Rooster Pro kan du definere et område, og når du kommer innenfor det, lyder alarmen. Kjekt på lange togturer hjem fra jobb, for eksempel.
FØR DU ER FREMME: Med Road Rooster Pro kan du definere et område, og når du kommer innenfor det, lyder alarmen. Kjekt på lange togturer hjem fra jobb, for eksempel. Vis mer


Lang vei til jobb? Mange utnytter reisen til og fra jobb for å ta seg en høneblund, og nesten like mange har opplevd å sitte på et stopp eller tre for mye.

Den norskutviklede iOS-appen GPS Wake up call (App Store, kr 19,-) vekker deg basert på posisjon snarere enn tidspunkt.

Dermed kan du definere at du gjerne vil bli vekket 3 kilometer før stasjonen du skal av på og lene kinnet mot nakkestøtta. Blir toget forsinket, får du sove lenger.

For Android gjør Road Rooster Pro (Play Butikk, gratis) samme nytten.

LES OGSÅ: Slik «faker» du GPS-plasseringen din

Morning routine

Denne Android-vekkerklokka har et særdeles delikat design i våre øyne og er utviklet av norske Agens. Ved siden av å være en vanlig vekkerklokke, kan du også gjøre det enda litt tøffere på morgenkvisten ved å måtte skanne en strekkode for å slå av alarmen, for eksempel på melkekartongen i kjøleskapet.

DELIKAT: Morning Routine er utviklet av norske Agens og har svært pent grensesnitt.
DELIKAT: Morning Routine er utviklet av norske Agens og har svært pent grensesnitt. Vis mer


Du kan også definere alarmer stegvis, slik at du for eksempel kan slå den av på skjermen først, men at du etter ti minutter er nødt til å skanne en strekkode. Via innstillingene kan du også angi at volumet dempes når telefonen er i bevegelse, slik at du slipper å vekke hele huset på vei til kjøleskapet. Når du slår av alarmen får du opp værmeldingen for dagen, og du kan også velge hva som skal skje når du har slått den av; for eksempel å spille av en nettradiokanal eller åpne Dinside.

Morning routine er også kompatibel med Flic; en trådløs knapp du kan knytte til telefonen, slik at du kan ha en knapp på nattbordet selv om mobiltelefonen ligger på gulvet i andre enden av rommet.

Morning Routine for Android (Play Butikk, gratis)

Sleep Cycle / Sleep as Android

NÅR PASSER DET BEST? Sleep Cycle overvåker søvnen din og vekker deg på tidspunktet appen tror du sover lettest.
NÅR PASSER DET BEST? Sleep Cycle overvåker søvnen din og vekker deg på tidspunktet appen tror du sover lettest. Vis mer


Idet alarmen går om morgenen, kan det være vanskeligere å stå opp om du befinner deg i den dypeste søvnfasen.

Disse to appene prøver så godt de kan å beregne når det vil være lettest for deg å stå opp, så tett som mulig opp til tidspunktet du har angitt. Måten det løses på, er at telefonen enten lytter (med mikrofonen) eller registrerer hvor mye du beveger på deg i løpet av natten (via akselerometeret) slik at appen dermed kan beregne de ulike søvnfasene.

Befinner du deg i den letteste søvnfasen et kvarter før du egentlig skulle stå opp, fyrer alarmen av, slik at det blir lettere å våkne.

Sleep Cycle for iOS (App Store, gratis)
Sleep as Android for Android (Play Butikk, gratis)

SpinMe Alarm Clock

Enkelt og greit: For å slå av alarmen må du reise deg opp, plassere begge tomlene på skjermen og snurre rundt to ganger.

SpinMe Alarm Clock for iOS (App Store, kr 19,-)
SpinMe Alarm Clock for Android (Play Butikk, gratis)

TuneIn Radio

RADIOMORGEN: Den populære radio-appen, TuneIn, har innebygd støtte for vekking.
RADIOMORGEN: Den populære radio-appen, TuneIn, har innebygd støtte for vekking. Vis mer


Er du blant dem som sverger til den gode, gamle klokkeradioen, vil den slutte å virke neste år om det er en FM-radio.

Kjekt å vite er da at nettradio-appen TuneIn også kan brukes som vekkerklokke, der du kan bli vekket av radio, enten det er nyhetene på P1 eller ballader på Klem.fm.

TuneIn Radio for iOS (App Store, gratis)
TuneIn Radio for Android (Play butikk, gratis)
TuneIn Radio for Windows (Windows store, gratis)

Vi kjørte Oslo-Bergen-Oslo: DAB+ eller nettradio i bilen?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer