Prizmo Go kan lese tekst (iOS)

Ta bilde av teksten og hør den bli lest på mobilen

Kjekk OCR-app når du vil gjøre tekst på papir til tekst på skjerm. Eller på øret.

PÅ TELEFONEN: Prizmo Go lar det skanne tekst fra papir og lese det på skjermen, eller få teksten opplest via den innebygde voiceover-funksjonen. Foto: Pål Joakim Pollen
PÅ TELEFONEN: Prizmo Go lar det skanne tekst fra papir og lese det på skjermen, eller få teksten opplest via den innebygde voiceover-funksjonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Noen ganger kan det være at man får behov for å flytte tekst fra papir og til PC-en, slik at teksten kan redigeres, siteres eller lignende.

Dedikerte skannere eller multifunksjonsskrivere med skanne-funksjon har lenge vært veien å gå, men i en tid der de fleste av oss er utstyrt med både kamera og god maskinkraft i lomma, finnes det også apper som kan skanne tekst fra ark og gjenkjenne bokstaver og ord.

En av de bedre løsningene på iOS har vært Prizmo fra Creaceed, som nå har lansert en ny variant av appen; Prizmo Go.

Her er det nettopp OCR-funksjonaliteten (Optical Character Recognition) som står i sentrum, og i tillegg til at dette kan gjøres lokalt på telefonen, kan man også utnytte kraften i nettskyen for enda mer presis gjenkjenning.

Støtter norsk og kan brukes gratis

Både offline- og online-gjenkjenningen fungerer på norsk, og de to variantene støtter henholdsvis 10 og 22 språk totalt. Å bruke den innebygde tekstgjenkjenningen er gratis (appen er også gratis å laste ned).

Nettsky-varianten, som krever at du er koblet til internett, er mer presis, støtter flere språk og bruker Microsofts såkalte «Cognitive Services» for å skanne teksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer