Windows Update-tips

Ta kontroll over oppdateringene i Windows 10

Lei av at PC-en insisterer på omstart - midt i arbeidet? Slik får du full kontroll over oppdateringene.

Ta kontroll over oppdateringene i Windows 10
Publisert

Programvaren i PC-er og mobiltelefoner blir stadig mer komplekse. Og i komplekse systemer øker også faren for at det dukker opp feil, hull og mangler som eksempelvis kan påvirke stabiliteten og sikkerheten.

Med andre ord: Du slipper ikke unna oppdateringene, som ofte kommer som perler på snor bare dager etter at en ny versjon av Windows, iOS og Android har sett dagens lys.

Ingen vei utenom

I hine hårde dager kunne du enkelt skru av funksjonen som automatisk holdt Windows oppdatert med alle de siste fiksene og feilrettingene. Mange valgte å gjøre dette for å hindre at Windows plutselig startet PC-en på nytt - kanskje mens de var midt inni en jobb.

Særlig fornuftig var det uansett ikke, sett fra et sikkerhetsperspektiv. En Windows-installasjon uten oppdateringer, blir fort ekstremt sårbar - og et yndet mål for hackere og skadevare.

Derfor har Microsoft nå fjernet muligheten til å skru av de automatiske oppdateringene i Windows 10. Oppesiden, for alle som ikke liker at Windows lever sitt eget liv, er at du langt på vei kan kontrollere hvordan disse oppdateringene skal foregå - og når maskinen eventuelt skal skru seg av og på igjen for at endringene skal tre i kraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer