Google Live Transcribe:

Tale til tekst på null komma svisj

Google har lansert to apper for dem som sliter med hørselen.

LAR DØVE HØRE PÅ RADIO: Google har lansert en app som lager automatiske undertekster på det som blir sagt i nærheten av deg. Foto: Pål Joakim Pollen
LAR DØVE HØRE PÅ RADIO: Google har lansert en app som lager automatiske undertekster på det som blir sagt i nærheten av deg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Verdens helseorganisasjon (WHO) estimerer at rundt 466 millioner mennesker er døve eller tunghørte, altså rundt seks prosent av verdens befolkning.

Denne uka har Google lansert et hjelpemiddel for dem som sliter med hørselen: Med Android-appen Live Transcribe kan telefonen automatisk vise «undertekster» på det som blir sagt rundt deg.

Støtter 77 språk

Norsk er på listen over de 77 språkene som støttes, og i innstillingene kan du legge inn et tilleggsspråk slik at appen kan fange opp det som blir sagt på to språk.

Selv om Live Transcribe ikke er offisielt lansert ennå, må vi si oss meget imponerte av hvor raskt det går for seg. Vi testet på hjemmekontoret ved å spille av en radiosending fra NRK P2, og teksten på skjermen ligger ikke mange tidelene bak det som blir sagt.

100 prosent presist er det ikke, men allikevel godt nok til at man fint kan få med seg essensen i det som blir sagt.

Støtter flere mikrofoner

Vi testet med telefonens innebygde mikrofon, men Googles app lar deg også bruke eksterne mikrofoner, eller de du finner på hodesett, ørepropper eller hva det måtte være. Øverst i høyre hjørne ser du en indikator som viser hvor godt stemmen høres i forhold til bakgrunnsstøyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer