Tar bort blokkerings­funksjon

Elon Musk med nok et oppsiktsvekkende grep.

NYTT NAVN: Elon Musk har kvitta seg med det gamle navnet og logoen på Twitter. Nå er det X som gjelder. Foto: Joel Saget / AFP / NTB
NYTT NAVN: Elon Musk har kvitta seg med det gamle navnet og logoen på Twitter. Nå er det X som gjelder. Foto: Joel Saget / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det gir ingen mening.

Det skriver Elon Musk om blokkeringsfunksjonen på X, tidligere kalt Twitter, som han nå har bestemt seg for å fjerne, bortsett fra i direktemeldinger.

Ifølge Musk kan man like gjerne benytte seg av tjenestens mute-funksjon.

Om du «muter» noen på X, vil personen fremdeles kunne svare på dine innlegg. Du får bare ikke varsler og svarene skjules for deg, skriver Variety.

Hardt ut

X-sjefen har tidligere gått hardt ut mot blokkeringsfunksjonen. Ifølge The Verge har han klaget over store blokkeringslister og blokkeringskampanjer mot brukere som betaler for abonnementstjenesten X Premium, tidligere kjent som Twitter Blue.

Skjermbilde: Kirsti Østvang
Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Å kunne blokkere andre kontoer er imidlertid nyttig hvis man blir trakassert eller truet. De fleste store sosiale medieplattformer har dette.

Kan bli stoppet

The Verge påpeker at å fjerne blokkeringsfunksjonen kan bli vanskeligere for Elon Musk enn han tror. Både Apple og Google krever at sosiale apper har en slik type funksjon.

Alternativet for X-brukere er å sette kontoene sine til privat, slik at de kan styre hvem som ser og svarer på innleggene deres.

Siden Elon Musk overtok Twitter, som han nå har døpt om til X, har han innført en rekke endringer til tjenesten. Den velkjente Twitter-fuglen er erstattet med en X, og man må betale om man vil lese over et visst antall innlegg. I tillegg har tusenvis av medarbeidere blitt sagt opp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer