TikTok

Tar grep

Vil gjelde alle under 18 år.

TIKTOK: Den populære appen innfører en begrensning. Foto: EUTERS/Dado Ruvic/Illustration/NTB
TIKTOK: Den populære appen innfører en begrensning. Foto: EUTERS/Dado Ruvic/Illustration/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske appen TikTok er på kort tid blitt blant de mest populære appene i verden. Spesielt blant yngre som daglig bruker timevis i videoappen.

Nå innfører selskapet bak en radikal endring som vil påvirke de yngste brukerne.

Det innføres en begrensning på hvor lenge man kan bruke appen i løpet av et døgn. Sperren blir på én time skjermtid per dag, en begrensning som vil være standard for alle TikTok-brukere under 18 år.

Når sperren på 60 minutter er nådd, blir brukeren nødt til å oppgi en kode for å utvide skjermtida, skriver CNN.

«Selv om det ikke er noen kollektivt godkjent holdning til hvor mye skjermtid som er «for mye», eller til og med virkningen av skjermtid mer generelt, erkjenner vi at tenåringer vanligvis trenger ekstra støtte når de begynner å utforske nettverdenen uavhengig», heter det i en uttalelse fra Cormac Keenan, sjef for sikkerhet i TikTok.

Dog blir det mulig for brukerne å deaktivere sperren på en time, men Keenan forteller at dersom brukeren er under 18 år og bruker mer enn 100 minutter daglig på TikTok, vil brukeren via appen oppfordret til å sette en daglig begrensning for skjermtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer