Utilsiktede skjermbilder på iPhone

Tar iPhone skjermbilder av seg selv?

En ny funksjon i iOS 14 kan være problemet.

OOPS: Irriterer du deg over at din iPhone tar skjermbilder i hytt og gevær? Foto: Kirsti Østvang
OOPS: Irriterer du deg over at din iPhone tar skjermbilder i hytt og gevær? Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da iPhone X ble introdusert i 2017 forsvant den berømte hjemknappen på Apples smartmobiler. Med det fulgte også en ny måte å ta skjermbilder på, ved å trykke på volum opp og sideknappen samtidig.

Kommer du borti disse knappene samtidig, tar du – ikke overraskende – et skjermbilde.

Det fikk imidlertid mange smertelig erfare da de begynte å bruke de hjemknapp-løse iPhone-ene, og endte opp med en kamerarull full av utilsiktede skjermbilder.

I en oppdatering til iOS 12 i 2018 prøvde Apple å fikse problemet ved bare å tillatte skjermbilder når skjermen er aktiv.

iOS 14-problem

Men med iOS 14 lansert høsten 2020 har imidlertid problemet eskalert igjen.

På Apples supportforum melder flere brukere at deres iPhoner tar skjermbilder uten at de tilsynelatende har gjort noe som bør trigge funksjonen.

– Jeg lurer på hvorfor dette skjer. iPhone 11 tar skjermbilder helt tilfeldig av og til. jeg tror det skjerm fem ganger om dagen eller åtte ganger på det verste. Det skjedde først når jeg nylig oppdaterte til iOS 14. Og det kom en iOS 14.0.1-oppdateringen jeg trodde ville fikse problemet, men det gjorde ikke det, skriver en bruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer