iOS 17

Tar naken-grep

Blokkerer automatisk sensitivt innhold.

TAR GREP: En ny funksjon på iPhone vil automatisk advare mot nakenbilder. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB
TAR GREP: En ny funksjon på iPhone vil automatisk advare mot nakenbilder. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Medietilsynet viser at mange barn og unge er blitt tilsendt nakenbilder, og tidligere i år kunne avisa Universitas melde om at en rekke studenter på Universitetet i Oslo hadde mottatt penisbilder sendt via Apple AirDrop.

IT-avdelingen på universitetet har hatt utfordringer med å avsløre personen bak masseutsendelsene, men snart får iPhonene et innebygd filter som kan sette en stopper for mottak av nakenbilder.

Mandag denne uka trakk Apple sløret av iOS 17, som lanseres til en rekke iPhone-modeller i høst. En av nyhetene er automatisk blokkering av innkommende meldinger og filer som kan inneholde sensitivt innhold som nakenhet.

Det skriver nettstedet MacRumors, som melder at «Sensitive Content Warnings», eller advarsler om sensitivt innhold, er en valgfri funksjon som kan aktiveres i Meldinger, AirDrop, FaceTime-meldinger og apper fra tredjeparter.

«Funksjonen vil forhindre at voksne iPhone-brukere får tilsendt uønskede bilder. All nakenhet vil bli blokkert, men kan bli vist ved å trykke på ‘vis’-knappen», skriver MacRumors.

Alt skjer lokalt på enheten, så Apple vil ikke ha tilgang til det eventuelt sensitive innholdet. En tilsvarende funksjon er allerede på plass for barnekontoer og kan aktiveres av foreldre/foresatte under skjermtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer