IGTV er Instagrams nye video-app

Tar opp kampen mot YouTube

Her trenger du ikke begrense deg til ett minutt.

SATSER PÅ VIDEO: Instagram-sjef Kevin Systrom har lansert en ny app kalt IGTV som lar brukerne laste opptil én time lange videoer. Foto: Jeff Chiu/AP Photo/NTB Scanpix
SATSER PÅ VIDEO: Instagram-sjef Kevin Systrom har lansert en ny app kalt IGTV som lar brukerne laste opptil én time lange videoer. Foto: Jeff Chiu/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Husker dere da vertikal video var det dummeste som fantes? Den tid er for lengst forbi. Beviset? I går lanserte Instagram en ny app kalt IGTV for å se på vertikale videoer lengre enn det som har vært vanlig til nå.

Med IGTV tar Instagram opp konkurransen med YouTube og Snapchat Discover. Videoene kan være opptil en time; vanligvis er det bare mulig å laste opp videoer på ett minutt på Instagram.

IGTV kan allerede nå lastes ned til iOS og Android.

Lag din egen kanal

Appen er ganske annerledes enn Instagram, og vil starte å spille av vertikale videoer når du åpner den.

Dette vil være videoer fra folk du allerede følger på Instagram, men du vil også få personlige anbefalinger samt kunne se populære videoer. Så kan du selvfølgelig også søke.

Tar opp kampen mot YouTube

Du blar mellom videor ved å sveipe til siden, som i Instagram Stories.

Hver bruker fungerer som en kanal, og du kan selv opprette din egen kanal. Instagram håper selvsagt at såkalte innholdsskapere vil bruke dette fremfor for eksempel YouTube.

Enn så lenge er det ikke noe reklame i IGTV-appen, men det kan komme etter hvert, sier Instagram, ifølge The Verge.

Én milliard brukere

Samtidig som Instagram lanserte IGTV kunne de for øvrig fortelle at de nå har én milliard aktive brukere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer