Tasker - Den beste Android-applikasjonen?

Vi er rett og slett "blown away".

Tasker - Den beste Android-applikasjonen?
Publisert
Sist oppdatert

Som teknologijournalist snubler man av og til over ting som er så briljant at det forbedrer hverdagen dramatisk.

For undertegnedes del har jeg fått en liten "åpenbaring" opptil flere ganger. Noen av godbitene jeg har funnet gull verdt er blant annet Quicksilver, Feedly, Spotify, Autohotkey (for en lettere variant, prøv Texter eller TextExpander hvis du bruker Mac) og Dropbox (se også slik bruker du Dropox smartere).

I dag har jeg snublet over nok en godbit jeg verdsetter svært høyt.

Møt Tasker. Android-applikasjonen som kan gjøre nært sagt hva som helst.

Enkel programmering av telefonen

La deg ikke skremme av at overskriften inneholder "programmering". Tasker er nemlig laget slik at hvem som helst på en enkel måte kan "programmere" telefonen til å gjøre forskjellige ting, gitt en hendelse som inntreffer.

Man kan gjøre de enkleste ting, som å få mobiltelefonen til automatisk å slå av Bluetooth og GPS når batteriet begynner å bli lavt eller slå av ringetonen når du er på jobb, til langt mer avanserte ting, som å sende en SMS hvis du sender deg selv en spesielt formattert e-post, eller bytte skrivebordsbakgrunn basert på været.

Se eksempler på hvordan du bruker Tasker: 5 trinn-for-trinn-triks

7 dager gratis

Uheldigvis for oss nordmenn, er det fortsatt ikke mulig å kjøpe applikasjoner fra Android Market, selv om sjefen i Google Norge, Jan Grønbech, sier til digi.no at han har tro på at vi får tilgang i løpet av året.

Heldigvis er Android laget såpass åpent at man ikke kjøpe applikasjonene via Android Market. Utgiveren av programmet tilbyr selv en versjon for nedlasting, og den virker i 7 dager uten begrensninger. Når det har gått 7 dager, må du eventuelt kjøpe applikasjonen for å fortsette, og det kan du gjøre direkte via PayPal. Faktisk er det billigere enn å kjøpe den gjennom Android Market. Applikasjonen koster da £3.50, eller drøye 30 kroner med dagens kurs.

(Er du fast leser av DinSide har du kanskje også fått med deg at det er mulig for oss nordmenn å kjøpe applikasjoner fra Android Market, eksempelvis ved å sette inn et SIM-kort fra et land der dette er mulig.)


Uansett - som nordmann uten utenlandsk SIM-kort vil du ikke finne programmet i Android Market (siden det ikke finnes en gratisversjon), så hvis du har lyst til å prøve, navigerer du til denne siden og laster ned programmet. Lettest er det kanskje å gjøre det direkte på telefonen (har du siste versjon av Android kan du sende URL-en til telefonen direkte fra nettleseren), men du kan også laste ned på PC og overføre til telefonen via USB-kabel, sende fila i en epost til deg selv eller hva du måtte finne på.

PS! For å installere applikasjoner som ikke kommer fra Android Market er du nødt til å tillate at telefonen kan installere eksterne programmer. Dette gjør du via innstillinger=>applikasjoner og huke av krysset for "ukjente tjenester".

PPS! Installasjonsfila du laster ned må du også kjøre fra et utforskerprogram, som f.eks. Astro File Manager (omtalt i 15 Android-programmer du bør laste ned) eller lignende (søk på "file explorer" i Android Market, så har du en god håndfull).

Okay, da skulle du være klar. Starter du applikasjonen skjer det ikke stort, så vi får hjelpe deg litt i gang.

Les videre: 5 trinn-for-trinn-triks til Tasker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer