Telefonkatalogen la på røret

Da Telenor endelig la ut hele telefonkatalogen gratis på Internett tidligere denne uken, var det mange som endelig trodde de hadde slått 180 for siste gang. Nå ser det imidlertid ut til at de likevel må leve med 180 i overskuelig framtid.

Telefonkatalogen la på røret
Publisert

Mens andre land, deriblant Danmark, har hatt telefonkatalogen tilgjengelig gratis på Internett i årevis, har Telenor tatt seg grovt betalt for tjenesten her hjemme.

Nå har imidlertid Telenor – med brask og bram, lansert en gratis tjeneste som lar deg søke i alle de 3.1 millioner registrerte telefonnumrene i Norge. Du må riktignok registrere deg med en rekke personlige opplysninger før du kan ta i bruk tjenesten.

Problemet er bare at flere dager etter lanseringen, har det nærmest vært umulig å gjøre et eneste oppslag, og mange har ikke en gang klart å registrere seg som brukere. Enten blir du møtt med feilmeldinger, eller så har responstiden vært så lang at du har tatt røret og ringt 180 lenge før du har fått resultatene på skjermen.

Undertegnede, som har både ø og å i navnet sitt, fikk selvsagt problemer med dette også da han endelig fikk muligheten til å fylle ut registreringsskjemaet.

Vet ikke når det blir ordnet

Vi tok kontakt med kundeservice hos Telenor, som ikke kunne love noen rask løsning på problemene. Vedkommende vaktperson benektet videre at trafikken har vært større enn forventet på den nye gratistjenesten, og bedyrte at teknikere jobber på spreng med problemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer