Telia åpner 5G-nettet i Norge

Telia åpnet tirsdag sitt 5G-nett i Norge. Det nye nettet aktiveres først i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo.

5G: Telia åpnet sitt 5G-nett for Lillestrøm og enkelte steder i Oslo. Foto: Foto: Børge Solem/Telia
5G: Telia åpnet sitt 5G-nett for Lillestrøm og enkelte steder i Oslo. Foto: Foto: Børge Solem/Telia Vis mer
Publisert

– Dette er en merkedag i Telias og våre kunders historie. I en tid hvor vi virkelig ser betydningen av vår digitale grunnmur for å holde samfunnshjulene i gang, er vi utrolig stolte over å kunne åpne vårt 5G-nett for kundene, med Lillestrøm som første sted ut, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge.

Selskapet har som mål at opp mot halve befolkningen skal ha 5G-dekning i løpet av neste år.

– Dette handler om konkurransekraft for landet vårt. Neste generasjons mobilnett, 5G, åpner for fremtidens digitale tjenester. Dette bidrar til å sikre at norske mobilnett også i fremtiden vil være blant de beste i verden, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Telias 5G-nett skal i løpet av året utvides i Oslo, Trondheim og Bergen, avslører selskapet.

Telenor har åpnet

I starten av april kunne konkurrenten Telenor annonsere at de har åpnet sitt 5G-nett i flere kommuner i Norge, med Trondheim som den største storbyen med tilgang til mobilnettet.

Har du Telenor-abonnement og en 5G-enhet kan du koble deg på i disse områdene:

  • Bodø
  • Elverum
  • Fornebu
  • Kongsberg
  • Kvitfjel
  • Spikersuppa i Oslo
  • Svalbard/Longyearbyen

Samtidig jobber også operatøren Ice med å lansere 5G her til lands og har klargjort flere byer for teknologien, men det er ennå uvisst når kundene får tilgang til nestegenerasjons mobilnett.

- Vi fortsetter å investere i og utvide vårt nasjonale 4G-nettverk, samtidig som vi forbereder oss for neste generasjon mobilteknologi. I løpet av det siste året har vi også investert i mer frekvenser som skal brukes til både 4G og 5G. Vi er godt rustet for tiden som kommer, og ser frem til å fortsette å utvikle nettet vårt i godt samarbeid med Nokia som vår leverandør og partner, skriver Reynir Johansen. kommunikasjonssjef i Ice, i en e-post til Dinside.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer