Telia først med trådløst 5G-bredbånd

Vesentlig kjappere nett til omtrentlig samme pris.

FØRST: Telia er første aktør ut som tilbyr mobilt hjemmebredbånd basert på 5G-teknologi. Foto: Lise Serud / NTB
FØRST: Telia er første aktør ut som tilbyr mobilt hjemmebredbånd basert på 5G-teknologi. Foto: Lise Serud / NTB Vis mer
Publisert

De norske teleoperatørene er i full sving med å rulle ut 5G-teknologien over det ganske land, der det typisk er de største byene som står først i kø for å få det nye, vesentlig raskere, nettet.

Og når det gamle kobbernettet i disse dager fases ut, tilbyr både Telenor og Telia trådløse bredbåndsløsninger basert på 4G-nettet som ikke er mobile, altså som belager seg på en fastmontert antenne på veggen hjemme, men der du ikke står fritt til å ta med deg ruteren der du ferdes.

De månedlige datakvotene er imidlertid langt større enn det man er vant med fra tidligere mobile bredbåndsløsninger.

Først med 5G

Denne uka lanserer Telia en ny trådløs bredbåndsløsning med 5G.

– Vi er veldig stolte over å være først i Norge med trådløst bredbånd med 5G. Vi opplever stor etterspørsel etter trådløst bredbånd over hele landet, og er sikre på at 5G-produktet vil være svært attraktivt for mange, spesielt kobberkunder som nå trenger nytt internett, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge, i en pressemelding.

Til å begynne med er det innbyggere i Trondheim som får benytte seg av den nye 5G-løsningen, men den vil tilbys flere steder i landet etter hvert som Telia åpner flere 5G-basestasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer