Telia kjøper Get TDC Norge

Telia har inngått avtale om å kjøpe kabel- og bredbåndsselskapet Get TDC Norge. Oppkjøpet gjør selskapet til landets nest største innen TV, bredbånd og mobil.

KJØPER GET: Telia kjøper Get TDC Norge og blir Norges nest største selskap innen TV, bredbånd og mobil. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KJØPER GET: Telia kjøper Get TDC Norge og blir Norges nest største selskap innen TV, bredbånd og mobil. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sammenslåtte selskapet vil ha om lag 2,3 millioner mobilkunder, og om lag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag, heter det i en pressemelding fra Telia Norge.

– Det nye selskapet vil bli en fullverdig totalleverandør og en industriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen, sier administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge.

– Ingen umiddelbar betydning for kundene

Get har 518.000 husholdninger og bedrifter på sitt fibernett, og mer enn 1 million kunder for TV- og bredbånd. Oppkjøpet av selskapet vil ifølge Telia ikke få noen umiddelbar praktisk betydning for kundene og eksisterende kundeforhold og tjenester videreføres slik som de er i dag.

– Vi har lenge hatt et godt samarbeid med Telia, nå tar vi den relasjonen over til et nivå hvor vi virkelig kan skape store samfunnsendringer, sier administrerende direktør Gunnar Evensen i Get TDC Norge.

Konkurransetilsynet må godkjenne

Ifølge Dagens Næringsliv betaler Telia en pris som tilsvarer Gets samlede selskapsverdi på 21 milliarder kroner. Prisen utgjør 12,1 ganger det som var brutto driftsresultat i Get i fjor.

Avisen skriver at Telia regner med å oppnå synergier på 600 millioner kroner innen 2021 gjennom kryssalg både til forbrukere og bedrifter, redusert kundeavgang og andre besparelser.

«Avtalen forutsetter godkjennelse av konkurransemyndighetene, som forventes i løpet av andre halvdel av 2018», skriver Telia Norge i pressemeldingen.

Oppdatert: Dette vil det bety for kundene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer