TEST: Apple iPhone SE

Den beste «lille» smarttelefonen akkurat nå.

NOE GAMMELT, NYE NYTT: iPhone SE ser ut som en gammel telefon, men gjør jobben som en ny. Nå er endelig prisen noe å snakke om også. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
NOE GAMMELT, NYE NYTT: iPhone SE ser ut som en gammel telefon, men gjør jobben som en ny. Nå er endelig prisen noe å snakke om også. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens smarttelefoner bare har blitt større og større de siste årene, er ikke de største mobilene for alle.

Det finnes dem som ønsker en mindre telefon, av ulike grunner. Noen har små hender (eller lommer), andre foretrekker å bruke en mobil med bare én hånd.

Så har du de som ikke bryr seg så mye om størrelse, men kun ser på pris, og da er er det som regel de mindre alternativene som er mest aktuelle.

Populær forgjenger

Etter at Apple lanserte iPhone 6 med 4,7 tommer skjerm for snart to år siden, har ikke selskapet kommet med en ny «liten» iPhone – før nå. De har imidlertid solgt 4 tommer store iPhone 5S fra 2013 ved siden av, og bare i fjor solgte de den i over 30 millioner eksemplarer.

Det høye salgstallet er årsaken til at Apple nå har lansert iPhone SE, en 4-tommers smarttelefon som har den samme designen som iPhone 5S, men oppgraderte spesifikasjoner som er omtrent de samme som vi finner i iPhone 6S.

Sånn sett er det egentlig ikke noe nytt med iPhone SE, bortsett fra at den nå også kommer i en rosegull-variant. Kjedelig? Tja. Meningsløst? Ikke. Denne kommer trolig til å selge i bøtter og spann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer