Test av ICQ

Vi har testet en del av funksjonene i ICQ for å se om det faktisk fungerer.

Publisert

Det første som skjedde etter installasjon, registrering og oppsett, som for øvrig er meget enkelt, var at jeg skulle søke etter venner. Ettersom jeg vet om folk som har ICQ, visste jeg hva jeg skulle søke etter. Når jeg valgte å søke, fikk jeg imidlertid beskjed om at serveren var opptatt – prøv igjen senere. Dette forekom oftere, og generelt var oppkoblingen mot server en nokså ustabil sak.

Etter hvert som jeg fikk kontakt, fant jeg frem til rette person, og fikk lagt denne inn i min kontaktliste. Så var det å snakke sammen…

Å sende meldinger til hverandre gikk greit, men med noen beskjeder om at jeg ikke fikk direkte kontakt med kameraten min. Vi prøvde også å få til direkte prating (eng: chat). Da jeg sendte en forespørsel til den andre PCen fungerte det ikke, selv om vi prøvde flere ganger. Men ved samme forsøk i motsatt retning, gikk det plutselig helt fint. Prate-funksjonen er god i ICQ, med mulighet til å snakke sammen med flere personer, helt privat.

De som er kjent med bruken av IRC (Internet Relay Chat – en vanlig protokoll for tekstprating via tjenere på nettet), vil kjenne igjen bruksmåten med én gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.