Test av Teleport Pro

Synes du ventetiden er for lang når du surfer på Internett? Da trenger du et program som laster ned hele eller deler av et websted til din egen harddisk. "Webslurperen" Teleport Pro gjør nettopp denne jobben, og vi har testet programmet grundig.

Med Teleport Pro kan du overføre et helt websted til PCen din og senere lese sidene i ro og mak. Foto: Thore G. Andresen
Med Teleport Pro kan du overføre et helt websted til PCen din og senere lese sidene i ro og mak. Foto: Thore G. Andresen Vis mer

Ofte er responstiden på Internett sørgelig langsom. Spesielt sider som inneholder mange eller store bilder tar lang tid å få opp på skjermen. Det samme kan gjelde for websteder i utlandet dersom internettleverandøren din ikke har tilstrekkelig båndbredde. Da kan det være greit å ha et program som på egen hånd laster ned sidene til et websted, uten at du trenger å følge med på skjermen.

Med programmet Teleport Pro kan du laste ned hele eller deler av et websted, slik at du kan se på sidene uten å måtte være koblet til Internett. Du kan sette i gang nedlastingen (gjerne på et forhåndsinnstilt tidspunkt om natten) og gjøre noe annet mens alle sidene havner på harddisken din. Når jobben er gjort, kan du koble ned forbindelsen og bla gjennom sidene som nå ligger på din egen maskin. Hastigheten begrenses da bare av ditt eget utstyr.

Et slikt program er ikke bare nyttig for å slippe å vente på nedlastingen. I mange tilfeller er det ikke praktisk mulig å koble seg opp til Internett. Er du f.eks. mye ute og reiser med bærbar PC, kan du på forhånd laste ned websteder som du ønsker å kikke gjennom mens du likevel sitter på tog, buss eller fly. Det kan også dreie seg om et intranett på arbeidsplassen som kan være svært nyttig å ha tilgjengelig på reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.