Samsung Galaxy Buds Pro

TEST: Blant de beste vi har testet

Samsung skuffet oss med sitt forrige par, men slår kraftig tilbake.

GALAXY BUDS PRO: Dette er kanskje årets beste trådløse ørepropper. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GALAXY BUDS PRO: Dette er kanskje årets beste trådløse ørepropper. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Er det noe i teknoverdenen som virkelig er hett om dagen, er det trådløse ørepropper, som på kort tid har stjålet rampelyset fra hodetelefonene.

Ikke bare er det mange produkter å velge mellom, men kvaliteten på øreproppene i det øvre prissegmentet er jevnt over solid, så det er ikke helt lett å vite hvilket par du bør velge.

Samsung forsøkte å skille seg ut med de bønneformede Galaxy Buds Live, men vår anmelder var på ingen måte imponert og trillet terningkast to. Med lanseringen av Galaxy S21-serien introduserer Samsung et nytt par ørepropper, Galaxy Buds Pro, men er resultatet bedre denne gang?

GALAXY BUDS PRO: Vi var skuffet over Buds Live, men Samsung leverer til gangs med Buds Pro. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GALAXY BUDS PRO: Vi var skuffet over Buds Live, men Samsung leverer til gangs med Buds Pro. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Galaxy Buds Pro

Med de nye Pro-proppene går Samsung tilbake til en mer tradisjonell utforming, og de er i samme stil som blant annet Jabra Elite-serien og Huawei FreeBuds Pro, for å nevne noen.

Galaxy Buds Pro kommer i flere fargealternativer, svart, sølv og lilla, der vi har testet sistnevnte. Selve delen som går inn i øret er i matt lilla, mens utsiden er forkrommet. Designen liker vi totalt sett svært godt.

Legg ellers merke til at silikonproppene er av den ovale sorten, som blant annet Apple, Jabra og Huawei har omfavnet. Jeg må si jeg liker de bedre enn de sirkelformede proppene, siden de dekker mer av øreinngangen, men ulempen er at man ikke kan bruke det varelageret man har bygd opp fra tidligere med propper.

En rask prøving viser at det ikke er mulig å bruke Huaweis silikonpropper på Galaxy Buds Pro og vice versa.

Proppene sitter behagelig i øret, og heldigvis har Samsung fjernet finnene fra Galaxy Buds Plus, som ikke var spesielt behagelige i lengden.

Ladeetuiet er i samme stil som proppene, i en kombinasjon av matt og blank lilla. Etuiet er kvadratisk, forholdsvis lite og ligger fint i bukselomma eller en jakke.

Etuiet leverer for øvrig rundt 13 timer med ekstra strøm og du får totalt rundt 18 timer fra proppene og etuiet - med støykansellering aktivert. Uten er tilsvarende tall 8+20. 10 minutter lading skal holde til 85 minutter musikkavspilling.

Flere nyttige funksjoner

Når det gjelder paring og app, er Galaxy Buds Pro desidert best på Samsungs egne enheter og Android. Faktisk er ikke Samsungs Wear-app lenger tilgjengelig på iPhone, så du er nødt til å ha en Android-enhet hvis du ønsker å ta fullt utbytte av alle funksjonene.

Men du kan fint bruke dem med iPhone, du får bare ikke den ekstra funksjonaliteten – inkludert programvareoppdateringer.

Denne endringen fra Samsung bærer litt preg av et større fokus på et eget økosystem med smarttelefon, klokke, nettbrett og ørepropper. Noe som jeg både liker og er litt avventende til. Det positive er at produktene fungerer mer sømløst sammen, men ulempen for oss plattformuavhengige er at vi ikke får fullt utbytte av produktene på tvers av plattformer.

Uansett. Galaxy Buds Pro er proppet med funksjonalitet og Samsung har gjort mange smarte ting her. Det er nesten slik at lydkvaliteten på høyttalerne og mikrofonen kommer i andre rekke, men vi kan skrive under på at Samsung også leverer her.

Spesielt vil jeg trekke frem de to funksjonene omgivelseslyd og taleregistrering.

Med omgivelseslyd kan du ikke bare høre hva som skjer rundt deg – veldig kjekt i trafikkerte bymiljøer – men også forsterke den med inntil 20 desibel. Det betyr at proppene kan fungere som et høreapparat, dog ikke et fullverdig et sådan.

I en hørselstest med samboer, som ofte ikke hører hva jeg sier (eventuelt later som hun ikke gjør det), registrerte vi stor forbedring å skru på omgivelseslyd og øke omgivelsesvolumet fra middels til høyt eller ekstra høyt.

I tillegg kan du justere funksjonen ytterligere med hørselsforbedringer der du kan styre balansen på venstre og høyre øret. Kjekt hvis du hører dårligere på det ene øret.

Og så taleregistrering. Denne funksjonen må du aktivere manuelt i Wear-appen, noe jeg anbefaler at du gjør dersom du ser nytten i det.

Det fungerer slik at musikkvolumet dempes og omgivelseslyd aktiveres når proppene registrerer at du snakker. Kjekt hvis du plutselig har en kort samtale uten at du trenger å ta av deg proppene.

Hvis funksjonen ikke registrerer tale i løpet av ti sekunder, deaktiveres omgivelseslyd automatisk. Og ja, funksjonen fungerer like godt som lovet.

SAMSUNG: Galaxy Buds Pro gjør seg best i tospann med en nyere Galaxy-mobil. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SAMSUNG: Galaxy Buds Pro gjør seg best i tospann med en nyere Galaxy-mobil. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Spatial audio og automatisk veksling

Samsung har også mer snadder på lur. For eksempel Spatial audio, romlig lyd på norsk, som vi skrøt fælt av i testen av AirPods MaxWindows 10 har også en slik funksjon innebygget.

Med romlig lyd kan øreproppene simulere surroundlyd selv om man bare har to høyttalere å spille fra.

Det er Dolby som står bak 3D-lydteknologien til Galaxy Buds Pro og fyrer du opp en video med Dolby Surround-lyd, leverer proppene virtuell surround.

Romlig lyd fungerer også på YouTube. Ser du en video på YouTube på Galaxy S21 og vrir på hodet, vil du merke at lyden er høyest på det øret som er nærmest skjermen.

Merk dog at Spatial audio på Galaxy Buds Pro krever OneUi 3.1, så for øyeblikket fungerer det kun på Galaxy S21-serien.

En annen nyttig funksjon er automatisk bytte mellom enheter. Dette faller innenfor Galaxy-økosystemet som jeg nevnte over. Dessverre har jeg ikke et Galaxy-nettbrett å teste det med, ei heller en ekstra S21-mobil, så jeg har ikke fått sjekket hvor sømløst det fungerer.

Interessant nok støtter ikke Samsungs Galaxy Book-PC-er denne funksjonen.

LEKRE: Galaxy Buds Pro har en stilren design. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LEKRE: Galaxy Buds Pro har en stilren design. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Innholdsrik app ... på Android

Hva appen gjelder er den forholdsvis innholdsrik. Over har jeg nevnt flere av funksjonene du kan aktivere og justere i Wear-appen, og det er også her du oppdaterer proppene, justerer nivået på støydemping, som ved maksimal demping luker ut det verste fra trafikkstøy og liknende, men også lydbildet via en equalizer. Du kan dessuten finne igjen proppene via SmartThings Find hvis de er kommet på avveie.

Equalizeren er god, men kunne faktisk vært bedre. Du kan velge mellom seks modier – normal, bassheving og diskantheving og liknende – men ikke justere de ulike parameterne manuelt. Dog tror vi at det er nok for de fleste, men dem som ønsker å finjustere bass og diskant, vil kanskje bli litt skuffet.

I appen kan du også velge hva som skjer når du trykker og holder på en av proppene. Du kan med andre ord ikke endre hva som skjer ved ett og dobbeltrykk, som er låst til å bytte sang, svare/legge på anrop, pause musikk og så videre.

Du har fire alternativer for trykk og hold:

  • bytt støykontraoller
  • Bixby
  • volum ned/opp avhengig av propp
  • Spotify

Låter godt

Vi vier kanskje ikke spesielt stor plass til mikrofon- og høyttalerkvalitet i denne testen. Men vi kan i hvert fall gå god for at Samsung virkelig leverer her. De er på høyde med Jabra Elite 75t, som er blant våre favoritter og dermed en nyttig målestokk, på begge fronter og jeg tør å påstå at det er Samsung-proppene som enn så lenge låter best.

Galaxy Buds Pro leverer et godt og velbalansert lydbilde med god fylde og en tydelig mellomtone. Vi har vekslet litt mellom lydmodiene og kommet frem til at dynamisk-innstillingen jevnt over er favoritten, mens vi veksler til bassheving på en løpetur.

Mikrofonene fanger også opp stemmen godt, selv i områder med mye omgivelsesstøy, og får to tomler opp av dem vi har testet mikrofonkvaliteten med.

Konklusjon

Samsung leverer litt av et kinderegg med trådløse ørepropper. Buds Pro leverer ikke bare på komfort og mikrofon- og høyttalerkvalitet, men har har også noen nyttige funksjoner som vi liker svært godt som omgivelseslyd, romlig lyd og taleregistrering som tar opplevelsen til et nytt nivå.

Batteritiden er ikke mer enn på det jevne, men 18 timer inkludert strøm fra etuiet, bør holde i de fleste tilfeller.

TEST: Blant de beste vi har testet

Egentlig har vi ikke mye å utsette på Galaxy Buds Pro. Jo, berøringskontrollen er litt begrenset, og du er nødt til å ha en nyere Samsung-enhet for fullt utbytte av dem, men du kommer langt med en Android-mobil.

Dette kan fort bli årets beste trådløse ørepropper, og året er så vidt i gang.

Testresultat

Samsung Galaxy Buds Pro

– God batteritid
– Nyttige funksjoner i taleregistrering og omgivelseslyd
– God støydemping
– Lite og nett etui
– God passform
– IPX7-sertifiserte

– Begrenset med berøringskontroll på proppene
– Er avhengig av Samsung-enheter for fullt utbytte

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer