Videoringeklokke

TEST: Den beste dørklokka med video

Vi har testet tre modeller fra Arlo, Ring og Nest.

VIDEORINGEKLOKKER: Fra venstre Arlo Wire-Free Video Doorbell, Ring Video Doorbell 3 Plus og Nest Hello. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
VIDEORINGEKLOKKER: Fra venstre Arlo Wire-Free Video Doorbell, Ring Video Doorbell 3 Plus og Nest Hello. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra SSB viser at antall anmeldte innbrudd fortsetter å falle, samtidig går salget av overvåkingskameraer stadig oppover.

Teknologiselskapenes inntog har gjort det enklere for hvermansen å overvåke egen eiendom uten å tegne abonnement hos en alarmsentral, og Arlo, Nest og Ring er noen av de mest kjente produsentene på markedet.

De senere årene har også ringeklokker med videokamera blitt populært blant norske forbrukere. Med en videoringeklokke kan du se hvem som ringer på og kommunisere med personen via enhetens innebygde mikrofon og høyttaler uten at du behøver å åpne døra.

Det kan være kjekt hvis det ringer på når du ikke er hjemme. For eksempel et pakkebud som du kan instruere hvor pakken kan legges. Andre kan se nytten i en videoringeklokke fordi de gjerne vil se hvem som ringer på før de åpner opp.

Mange alternativer

Arlo, Nest og Ring er bare noen få av mange produsenter på markedet, men i denne runden har vi valgt å sette søkelyset på Arlos Wire-Free Video Doorbell, Nest Hello og Ring Video Doorbell 3 Plus som ligger i prisklassen 2–2500 kroner.

Vi planlegger å utvide testen etter hvert med ytterligere modeller.

Blant annet Netatmos videoringeklokke, men den går dessverre kun på 12 volt, og ettersom undertegnedes bolig ikke har opplegg for ledningsbasert ringeklokke, er den ikke med i den første runden.

Arlo, Nest og Ring

Felles med de videoringeklokkene vi har testet, er at de har en innholdsrik app der du setter opp og tilpasser enheten.

Du kan følge videostrømmen direkte, eller se opptak av tidligere registrerte hendelser, som stort sett krever abonnement.

I appene kan du også begrense hvor kameraet skal filme – hvis det ikke hjelper å flytte fysisk på kameraet, kan du innskrenke videoområdet så du for eksempel ikke filmer utenfor der du har tillatelse. Det er også mulig å definere hvilket område innenfor videoruten du ønsker å motta bevegelsesvarsel for.

Nest Hello fungerer kun med en vanlig ringeklokkebjelle, mens Arlo Wire-Free Video Doorbell og Ring Video Doorbell 3 Plus kan kobles til trådløse bjeller fra de samme produsentene, og disse selges separat til drøyt 400 kroner.

Du får selvsagt også varsel i appen på mobilen når noen ringer på – og du kan svare derfra.

Husk bildekvaliteten

Kamerakvalitet er et viktig aspekt med videoringeklokkene, og vår erfaring er at den er jevnt over er godt blant samtlige i denne prisklassen, men det er selvsagt forskjeller å spore. Samtlige har støtte for HDR, som øker detaljene i de mørkeste og lyseste delene av bildet, spesielt i dagslys.

Når det gjelder nattsyn, bruker samtlige infrarød teknologi, som gir et sort/hvitt-bilde. Detaljene er ikke like skarpe som i dagslys, men da gjør det seg med utebelysning rundt for å gjøre nattbildet bedre.

Under kan du se sammenlikning av bildekvaliteten til de tre modellene vi har testet.

Dag- og nattbilder Nest Hello:

Dag- og nattbilder Arlo Wire-Free Video Doorbell:

Dag- og nattbilder Ring Video Doorbell 3 Plus:

Synsvinkel er også viktig å tenke på. Jo videre synsvinkel, jo vanskeligere er det for en uønsket person å snike seg rundt kameraet.

Her kan Arlo skilte med 180-graders synsvinkel både horisontalt og vertikalt, med et kamera som filmer 1:1, altså kvadratisk.

Både Ring og Nest filmer i breddeformat og har en synsvinkel på 160 grader.

Så til vurderingene:

Ring Video Doorbell 3 Plus

Ring Video Doorbell 3 Plus

Amazon-eide Ring har slått seg opp stort på hjemmebane i USA, og har det siste året også tatt fatt på markeder som Norge med sine overvåkingskameraer og videoringeklokker.

I den sistnevnte serien er Video Doorbell Pro toppmodellene. Vi kommer tilbake med test av Pro 2 – men selskapet selger også rimeligere varianter.

Du har kanskje lagt merke til at det finnes to Video Doorbell 3-modeller fra Ring, der én av dem har en «Plus» på slutten. Hovedforskjellen mellom Ring Video Doorbell 3 og Video Doorbell 3 Plus er at sistnevnte kan gjøre et kort opptak før personen ringer på døren.

Dermed kan du se klipp av at personen går mot døra og trykker på ringeklokka di. Om det er verdt 300 kroner ekstra, får det være opptil enhver å bestemme, men får erfaring er at det er en nyttig ting å ha.

Ring Video Doorbell 3 har en forholdvis innholdsrik eske. Blant annet følger det med et ekstra deksel i svart farge, som Ring kaller venetiansk bronse – standard er sølv – som du enkelt kan installere.

Det medfølger også verktøy og skruer for å feste ringeklokka på veggen, samt batteri, ladekabel og kile- og hjørnesett.

Å komme i gang med Ring Video Doorbell 3 Plus er såre enkelt. Du demonterer den nåværende ringeklokka di og skrur Ring-klokka opp på veggen. Koble til batteriet, skru igjen lokket og så følge anvisningene i Rings mobilapp, og vips så er kameraet oppe og går.

I appen kan du velge om varsling ved bevegelse eller kun når det ringer på – vi har valgt sistnevnte. Her kan du for øvrig aktivere Snapshot Capture som tar bilder regelmessig slik at du kan se hva som skjer mellom oppdagede hendelser.

Ønsker du å få varsler ved bevegelse, kan du i appen velge bevegelsessoner og kun få varsler når det er bevegelse innenfor det – det gjelder samtlige kameraer i testen.

Du kan også velge kun å bli varslet når kameraet registrerer en person, en funksjon som krever et Ring Protect-abonnement. Mer om abonnement lenger ned.

Ring Video Doorbell 3 har en kamerasensor som filmer i en kvalitet på 1080p, altså 1920 x 1080 piksler, og kvaliteten er totalt sett den beste i denne samletesten. Spesielt i dagslys er Video Doorbell 3 et par hakk foran konkurrentene.

Noe av det viktigste med en videoringeklokke er jo å se helt tydelig hvem det er som ringer på, eventuelt hvem som snoker utenfor døra di, og her leverer Ring til det fulle.

Vi har også aktivert HDR under videoinnstillinger, som gjør bildet enda tydeligere under gode lysforhold.

Som de andre produktene i testen, kommer du heller ikke utenom et abonnement på Ring. Eller, du kan selvsagt velge å droppe det, men for tilgang til alle funksjonene, må du tegne et abonnement.

Inkludert ved kjøp av Ring Video Doorbell 3 har du bevegelsesaktiverte varsler, direktevideo og toveis-samtale, men du må abonnere for å få 30 dager videohistorikk og lagring og deling av video.

Du må med andre ord ha et abonnement for å gå tilbake for å se opptak av personer som ringte på.

Ring tilbyr to abonnementer: Protect Basic og Protect Plus. Hovedforskjellen er antall enheter.

Priser:

  • Protect Basic én enhet: 3 euro/måned, 30 euro/år
  • Protect Plus alle enheter: 10 euro/måned, 100 euro/år

Kort oppsummert: Ut av esken føltes Ring Video Doorbell 3 Plus enorm, men installert på veggen syns jeg den er den fineste i testen og glir rett inn med dekselet i bronse.

Videoringeklokka til Ring har også den beste kamerakvaliteten i denne testen, og har i tillegg solide mikrofoner og høyttaler.

Ring-appen er stappet med funksjonalitet, men som de andre videoringeklokkene må du tegne et abonnement for fullt utbytte av samtlige, men vi skulle gjerne sett at den også var på norsk.

Vi skulle gjerne også sett at Ring Video Doorbell 3 Plus kunne innlemmes i Apple HomeKit, men det støtter dog Athom Homey og Samsung Smartthings.

Pluss: God batteritid og totalt sett best bildekvalitet, støtter både batteri- og ledningsdrift, støtter Homey og Smartthings, ekstra deksel i esken, stor, men faktisk stilren, Pre-Roll viser mer av hendelsene.

Minus: ikke offisiell støtte for HomeKit, krever abonnement for fullt utbytte, kun engelsk app.

Testvinner!

Arlo Wire-Free Video Doorbell

Arlo Wire-Free Video Doorbell

Arlo har tidligere gjort seg bemerket i en test av overvåkingskameraer for utendørs bruk (+), der Arlo Ultra stakk av med seieren i duell med nettopp Ring og Nest.

Selskapet har i lang tid hatt batteridrevne overvåkingskameraer, og nå har også den første trådløse videodørklokka kommet på markedet.

Det første som slår oss, er hvor stor den er. Betraktelig større enn Nest Hello, og føles mer klumpete enn Rings kamera fordi baksiden er avrundet som gjør at det ikke går i flukt med veggen.

I esken medfølger kile for å vinkle kameraet, samt skruer for å få det festet på veggen.

Arlo Wire-Free Video Doorbell har en unik egenskap ved at kameraet filmer i 1:1-format, med 180-graders synsvinkel og 1536x1536 oppløsning, som gjør at kameraet filmer i et større område.

Som de andre kameraene er Arlo Wire-Free Video Doorbell spekket med funksjoner, og du kan tilpasse ting som opptaksområde, område for bevegelsesvarsel, mikrofon/høyttaler, samt svare på samtaler direkte på telefonen.

Har du en kablet ringeklokke fra før, kan du koble Arlos videoringeklokke til den nåværende bjella. I tillegg kan du kjøpe en «chime» fra Arlo til 399 kroner.

Arlo tilbyr to abonnementer: Arlo Smart Premier og Arlo Smart Elite. Hovedforskjellen mellom disse er at Elite kan lagre video i skyen med en kvalitet på inntil 4K. Ikke relevant for Video Doorbell som filmer i lavere oppløsning, men kanskje mer interessant om du har andre Arlo-kameraer i ditt system.

Begge inkluderer videologg i skyen på 30 dager, registrering av personer/kjøretøy/pakker/dyr, har støtte for ring en venn og aktivitetssoner i skyen.

Priser:

  • Arlo Smart Premier ett kamera: 27 kroner/måned
  • Arlo Smart Premier flere kameraer: 89 kroner/måned
  • Arlo Smart Elite ett kamera: 45 kroner/måned
  • Arlo Smart Elite flere kameraer: 135 kroner/måned

Kort oppsummert: Stor i størrelse og funksjonalitet. Arlo Wire-Free Video Doorbell kommer på andreplass bak Ring Video Doorbell 3. Sistnevnte trekker det lengste kortet på grunn av hakket bedre bildekvalitet.

Arlo skiller seg ut med kvadratisk video som også gir godt bilde vertikalt, ikke bare i bredden, noe absolutt ser nytten i. Linsa er for øvrig lyssterk og har en synsvinkel på 180 grader.

Batteritiden er også solid, og du trenger neppe å lade mer enn hver 2. eller 3. måned, men det avhenger av bruk, videokvalitet og den slags.

Arlo støtter for øvrig både Apple HomeKit og Samsung Smartthings, men ikke Athom Homey. I skrivende stund.

På minussiden er først og fremst størrelsen. Den ser litt klumpete ut der den henger på veggen. Syns i hvert fall vi. Og så er det alltid litt skuffende å pakke opp et nytt produkt som lader via microUSB, når USB-C burde vært det soleklare valget.

I tillegg kan vi nevne det som er en gjenganger i testen: krever abonnement for fullt utbytte, samt at appen ikke er på norsk.

Pluss: God batteritid, støtter både batteri- og ledningsdrift, 180-graders synsvinkel, god kamerakvalitet, støtter HomeKit og Smartthings

Minus: Størrelsen, lading via microUSB, ikke offisiell støtte for Athom Homey, krever abonnement for fullt utbytte, kun engelsk app.

Nest Hello

Nest Hello

Google-eide Nest er blitt et velkjent merke i Norge etter inntoget i 2017, og har en vid portefølje med overvåkingskameraer, i tillegg til videoringeklokka Nest Hello.

Nest Hello skiller seg ut fra Arlo og Rings alternativer ved at den ikke er batteridrevet. Kameraet må kobles til kablet, og støtter det norske 12-voltsnettet gjennom en fastvareoppdatering.

Kablede ringeklokker er ikke så vanlig i nye boliger i Norge, og hos undertegnede er det ikke lagt opp kabler, så vi har benyttet Nest Hellos micro USB-port for å gi strøm til kameraet under testperioden.

Dette er greit å være obs på før du eventuelt kjøper.

Det betyr også at Nest Hello er tiltenkt bruk med en standard dørklokkebjelle, og Nest selger ikke en egen slik som Arlo og Ring.

Under oppsettet har Nest-appen en god og omfattende gjennomgang om hvordan du setter opp kameraet og hvordan du kobler det til ringeklokkebjella di, og utstyr medfølger.

Inkludert en kile for å vinkle kameraet.

Nest Hello er testens minste dørklokke og ser nesten ut som en miniputt ved siden av Arlo Wire-Free Video Doorbell, og tar seg mye bedre ut på veggen.

Som konkurrentene leveres Nest Hello også med et kilesett slik at du kan vinkle kameraet riktig vei og sørge for at det ikke filmer rett inn i et hjørne.

Mikrofonen og høyttaleren er gode og tydelige, og det er enkelt å høre personen du snakker med på utsiden av døra og vise versa.

Kamerakvaliteten er god, men dog svakere enn både Arlo og Ring. Spesielt i mørke omgivelser kan det være vanskelig å se personen som ringer på.

Nest Aware er navnet på Nests abonnementsløsning og inkluderer sedvanlige ting som videologg der du kan velge mellom 30 dager videologg (Nest Aware) eller 60 dager videologg av hendelser + 10 dager døgnkontinuerlig videologg (Nest Aware Plus). Har du ikke Nest Aware, kan du kun se stillbilde av tidligere hendelser.

Abonnementet inneholder også en interessant funksjon kalt Familiar Faces. Du kan lagre og navngi kjente ansikt, og kameraet registrerer automatisk om det er en kjent person som ringer på. Har du lagret navnet, vil den også lese opp navnet til personen.

I motsetning til Arlo og Ring, trenger du et abonnement for Nest for å sette opp aktivitetssoner.

  • Nest Aware: 50 kroner per måned, eller 500 kroner i året
  • Nest Aware Plus: 100 kroner per måned, eller 1000 kroner i året

Begge abonnement gjelder samtlige Nest-kameraer du har i systemet ditt.

Kort oppsummert: Nest Hello har et godt kamera, som leverer både i dagslys og i mørket. Dog litt svakere enn alternativene, noe som er ekstra skuffende da dette er testens dyreste kamera.

Nest Hello er lite og nett, og har en rekke, smarte funksjoner, der noen av dem, som Familiar Faces, krever Nest Aware.

Et ekstra pluss til Nest for at appen er på norsk og at den har ferdiginnspilte svar på norsk.

Den største ulempen med Nest Hello, er at den kun støtter ledningsdrift, som gjør alternativene mer attraktive for dem som ønsker det helt trådløst. Et annet ankepunkt er at kameraet ikke kan integreres i smarthussystemer som Apple HomeKit, Samsung Smartthings eller Athom Homey.

Pluss: Enkel og stilren design, enkel og oversiktlig app,, app på norsk.

Minus: Går kun på strøm, testens svakeste kamera, ikke offisiell støtte for Smarthings, HomeKit og Athom Homey, krever abonnement for fullt utbytte

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer