Apple iPhone XR

TEST: Det smarteste iPhone-kjøpet i år

Men i denne prisklassen er det fortsatt et hav av gode konkurrenter.

BILLIGST: iPhone Xr koster flere tusen kroner mindre enn Xs-modellene, men er fremdeles like dyr som konkurrentene. Foto: Pål Joakim Pollen
BILLIGST: iPhone Xr koster flere tusen kroner mindre enn Xs-modellene, men er fremdeles like dyr som konkurrentene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år, som i fjor, lanserte Apple tre nye iPhone-modeller. Men der fjorårets «annerledesmobil» var den dyreste (iPhone X), er årets annerledesmobil den rimeligste.

For det er ikke en ubetydelig prisforskjell på iPhone Xr og de to Xs-modellene. Med 64 GB lagringsplass får du den til 8.690 kroner, som er 2.600 kroner rimeligere enn iPhone Xs og hele 3.800 kroner rimeligere enn Xs Max med samme mengde lagringsplass. Sistnevnte er altså over 40 prosent dyrere.

Skjønt er prisen fortsatt på høyde med de fleste av toppmodellene fra de øvrige mobilprodusentene, og således er iPhone Xr på ingen måte en billigtelefon.

Men det slår oss når vi bruker den at den så å si er like god som de langt dyrere Xs-modellene.

Bare ett kamera

Den viktigste forskjellen i våre øyne er fraværet av kamera nummer to på baksiden. Dette har fulgt Plus-modellene et par år allerede og er også på plass på begge Xs-modellene.

Dermed mister du for det første muligheten for optisk zoom – under ser du et eksempel der vi har brukt 2x optisk zoom på iPhone Xs, sammenlignet med å zoome digitalt med iPhone Xr:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer