Pocketbook Color

TEST: En liten revolusjon

Men to ting må forbedres til neste versjon.

POCKETBOOK COLOR: Dette kan være starten på en strøm av spennende lanseringer for lesebrettentusiaster, men Pocketbook treffer ikke helt blink på dette forsøket. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
POCKETBOOK COLOR: Dette kan være starten på en strøm av spennende lanseringer for lesebrettentusiaster, men Pocketbook treffer ikke helt blink på dette forsøket. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Det skjer mye spennende på skjermfronten om dagen. For hvert år får TV-ene flottere OLED-paneler, mobil- og nettbrettskjermene blir bare bedre og bedre og de nyeste spillmonitorene gir en opplevelse vi ikke har sett maken til.

For lesebrett har det ikke vært den samme fremgangen de senere årene. Joda, oppfriskingshastigheten blir stadig bedre og produsentene har utstyrt dem med både lys og nattmodus, men det er stort sett bare monokrome lesebrett å finne.

Men i år skjer det faktisk ting på den fronten. Pocketbook er det første selskapet som tar i bruk E Inks nyeste panelteknologi som gir farger til de ellers så fargeløse lesebrettene.

E Ink er selskapet bak teknologien som brukes i lesebrett. På norsk kaller vi det ofte elektronisk blekk, eller e-blekk, og er en type panel som ser ut som og gir følelsen av å lese i en vanlig bok.

Det nye panelet er i stand til å vise hele 4096 farger. Ja, det høres kanskje lite ut – det begynner å bli en stund siden vi snakket om hvor mange farger en mobiltelefon kunne vise – men på lesebrett er det nesten å regne som en revolusjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.